Dopklänning från Pyttisen

Vi är så nöjda över dopklänningen som Bäbisen hade på sitt dop. Han var nio månader när han döptes och vi var väldigt osäkra på om vi skulle välja klänning eller kostym. Vi var rädda att det skulle se lite fånigt ut med klänning på en pojke som var så pass stor, men samtidigt tyckte vi att det hörde till ritualen att ha dopklänning.

Till slut bestämde vi oss för dopklänning och beställde en från Pyttisen.

Den blev perfekt!

Klänningen var väldigt vacker men ändå enkel och är därför fin till både pojkar och flickor.

Här är några av fotona vi tog när vi skulle göra tackkort.

DSC_0441DSC_0447DSC_0445

DSC_0470DSC_0448DSC_0468

Visst är han för söt?

Jag skickade ett av fotona som tack till tjejen som jag beställde dopklänningen av och hon tyckte också den var fin så just nu finns bilden på www.pyttisen.se

eller närmare bestämt

http://www.pyttisen.se/dopklanningar/page/tradition11

7 tankar om “Dopklänning från Pyttisen

 1. ”-Åh! Han är den finaste i världen!! Han är den sötaste i hela världen!”
  säger stor- kusinen här och jag håller med!! ❤

 2. Haha, ja visst gör han sig bra som fotomodell? Hjärtepruttaren! Hälsa stor- och lillkusinen att de är sockersöta båda två!

  Dopklänningen är fantastisk! En gåva från Bäbisens Mormor! 🙂

 3. Tänk att Bäbis blivit fotomodell redan 😉 Så fina bilder på honom i dopklänningen! En fantastisk gåva från Bäbisens Mormor. Kram till henne från mig.

 4. Hej, jättefina bilder från något som verkar ha varit ett underbart dop 🙂 hittade bloggen när jag googlade på dopklänning på bilder.
  Inlägget är ju fyra år gammalt å vet inte om du finns kvar på bloggen men jag chansar 🙂
  Vi planerar dop för vår son som är fem månader om bara några dagar ❤
  Skulle verkligen uppskatta om du kunde berätta hur erat dop gick till när er son var 9 månader. Ville han krypa runt mycket själv? Jag tänker att det blir svårt att hålla vår son i famn under ceremonin men samtidigt är de svårt att veta hur han kommer vara om några månader. Min sambo vill hellre ha dop till sommaren eller sen vår istället för att stressa fram nått under vårvintern… Så jag skulle vilja veta hur er ceremoni gick till med en lite äldre bebis som vi också funderar. Skulle vara guld värt om du kunde berätta lite 🙂
  Mvh Angelica (från norrland 😉

  • Hej Angelica!

   Vi var också lite osäkra på hur det skulle funka med dop för honom när han var så stor som nio månader, men det gick absolut över förväntan! Han var en rätt skrikig och ledsen bebis första tiden så vi kände oss helt enkelt inte redo för dop förrän han hade blivit lite större. Han hade inte lärt sig krypa när han var nio månader men jag tror att det går rätt bra att hålla barnet i famnen även om de lärt dig det. De flesta brukar bli lite tagna av stundens allvar. Jag hade fått för mig att han skulle börja plaska med doppvattnet till exempel men det var absolut ingen fara. 😉 Däremot var han lite tung att hålla, vi hade inga faddrar men vi turades om att hålla honom och när han var rastlös hade jag ett glittrigt armband på mig som jag kunde underhålla honom lite med. Oftast är ju en dopakt rätt kort och med en del musik så det brukar gå rätt fort.

   Kort sagt skulle jag inte avråda för dop med en lite större bebis. Det funkade jättebra. Och Lillan döpte vi när hon var fyra månader och det gick jättebra det med så det är mest en smaksak när det passar in i övriga livet. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s