Glädje i kvällsluften

Jag har varit lite hängig sista dagarna. Värmen tar liksom kol på mig! Jag orkar ingenting.

20140729-202913-73753988.jpg
Trött och rufsig!

På kvällarna kan jag som mamma falla in i träsket att jag känner mig låst. Jag kan sakna sommarkvällar förr, då jag satt ute i trädgården med fotbad och bok. De senaste dagarna när vi lagt Barnet har jag lagt mig på soffan och dåsat till. Vaknat svettig och tung av att flugorna surrar och försöker ta sig in i mina näsborrar. Ja, jag vet. Vidrigt.

Idag hade vi Barnets Farmor och BonusFarfar här. När de gick mot bilen sa Farmor:

”Vad skönt ni har det! Ni kan ju bara ta babyvakten när Barnet sover och sitta i varsin stol i trädgården och njuta!”

Ja, och det kan vi ju! Vi har bara inte orkat oss dit! Det är disk och renovering och matlådor och den där stunden i soffan skulle bara varit en kort vilopaus innan alla bestyr.

Men nu sitter vi här!

20140729-203618-74178397.jpg
Underbart!

Lyssnar på fåglar som kvittrar och ser på katterna som vandrar kring i trädgården. Och syrsorna spelar!

20140729-203722-74242336.jpg
”Your bastard…” väser Rut. ”Are suckers like you supposed to be up this late?”

Och petuniorna från förra årets och årets blomlådor har spridit sig vilt bland stenplattorna och skänker extra blomning åt den annars rätt trötta trädgården.

20140729-204259-74579723.jpg

20140729-204301-74581610.jpg
Näpna små blommor. Ytterligare ett glädjeämne i den svala kvällsluften.

3 tankar om “Glädje i kvällsluften

  1. Vad härligt, Lina ❤ ❤ ❤ Njut av svalkan i trädgården på kvällen….snart blir det svalare igen och då minns vi värmeböljan från i somras. Önskar så att vi också hade en trädgård. Då sutte jag där mest var kväll och bara lyssnade på stillheten. 🙂

    • Ja, när det blir mörkt och kallt kommer vi att minnas allt det fina från sommaren! De varma, vackra dagarna! Det är väldigt rogivande med en trädgård. Nu har jag kommit in från en vattningsrunda. Skönt att orka ta sig ut igen!

      • Det har varit lite svalare de senaste dagarna o kvällarna nu. Och det är så sköööönt ❤ Sådan härlig frisk och sval luft att andas ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s