Hög feber och utan internet

Förra veckan var ändå ganska glassig med shopping, ansiktsbehandling och musikal. Egentid några timmar när Barnet var på dagis och däremellan en massa fin tid att tillbringa tillsammans med honom.

Den här veckan har inte varit riktigt lika munter.

Barnet började hosta i måndags och på tisdagen hade han 39,5 i feber. Sen dess har febern hållit sig däromkring. Det lägsta vi har uppmätt de här dagarna är 39,2 så nu börjar han att vara rejält matt och medtagen.

Jag tycker så synd om honom! Han är brännhet och ynklig och hostar ibland så att han kräks.

Jag är egentligen inte så orolig med sjukdomar, men just med små barn blir jag det ändå. Det är så svårt att veta hur de mår och vilka symtom de har när de inte svarar ordentligt. Idag har Barnet mått riktigt dåligt av och till, det är bara när han fått alvedon som han har orkat vara med lite mer. Jag pratade med vårdcentralen i förmiddags men då var han inte lika medtagen som han blev senare på dagen, och vi fick rådet att avvakta.

Men jag gissar egentligen att det är en vanlig influensa. Själv har jag huvudvärk, ont i halsen och hosta så jag tror att det kan vara svaga symtom eftersom jag vaccinerade mig i höstas. (Inte för att klaga men… 😉) det är rätt jobbigt att bara vara höggravid ibland så att dessutom vara lite sjuk och samtidigt ta hand om och oroa sig för Barnet blir lite kämpigt.

Dessutom har vare sig telefon eller bredband fungerat större delen av veckan och vi har så dålig täckning här ute, särskilt på min mobil, att jag oftast bara möts av meddelandet ”ingen service”. Vi har också bara haft en igensnöad Ful-Bil att åka i om vi skulle behövt ta oss nånstans så jag är väldigt glad att det inte är riktigt dags att föda ännu och att jag inte har behövt nåt akut för Barnet.

Idag har Pappsen varit ledig så det har ändå varit tacksamt. Samtidigt det lite tråkigt att våran lediga dag tillsammans blev en sjukstuga – jag hade ju planerat in en efterlängtad tripp till Rusta! Överlag är det mycket jag har planerat denna vecka, saker som jag vill hinna innan förlossningen, som jag har fått ställa in, men jag är hur som helst glad över att det förmodligen är ett tag kvar innan det är dags så att vi hinner återhämta oss ordentligt! Dessutom har min mamma varit här med tulpaner till mig och smått och gott till Barnet för att muntra upp så det är också tacksamt.

Och nu när jag har smällt i mig en stor kaka med schweizernöt känns allt genast lite bättre.

10 tankar om “Hög feber och utan internet

 1. Ingen rolig vecka alls! 😦 Har tyckt så synd om er, men nu kan det nog bara bli bättre. 🙂 Hoppas ni orkar vara med på korvgrillningen en stund i morgon. 🙂 Det ska bli solsken 🙂

  • Jo, nu tror vi att det har vänt! Jag skrev inlägget igårkväll men jag är visst inte på hugget nu så det blev inte publicerat förrän idag. Han har 39 i feber nu men vi gav honom alvedon så han orkade äta lite kvällsmat med oss så just nu är det okej. Vi hoppas på att han är ännu lite piggare imorgon!

 2. Tänk vad en bit choklad kan göra med humöret… 🙂

  Låter som en riktigt jobbig vecka. Vet hur svårt det är när små barn blir sjuka. Hoppas ändå att det vänt och är på väg åt rätt håll. Bra att det finns människor omkring dig som avlastar. 🙂

  Trevlig Mello-kväll ! 🙂

  • Jo,man blir orolig att dessa utvecklas till lunginflammation eller så lagom till förlossningen! Men nu är det mycket bättre så det är skönt!

   Visst är det tur att det finns choklad och människor som kan stötta en! 😃

   Hade du nån favorit på mellon igår då?

   Kram

 3. Åhh vilken jobbig vecka ni alla haft. Speciellt för Barnet ❤ Hoppas såååå att han mår bättre idag. ❤ Puss o Kram till honom ❤ Och att din influensa inte blir värre. Undrar om Pappsen också drabbas? Nu hoppas vi på bättring för er. Kram ❤

  • Ja, det var segt och till slut blir man så orolig! Jag var säker på att han hade lunginflammation ett tag men idag har han varit feberfri!Fast han är trött och medtagen.
   Jag mår sämre idag men jag tror att det blir bättre imorgon! Jag hoppas verkligen att Pappsen klarar sig! Det är så jobbigt när han är sjuk. 😜

 4. Skönt att det vänt! En riktigt tråkig vecka för er blandat med oro! Nu får vi hoppas ni kan ladda batterierna tills bebis kommer!! ❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s