Pappaskämt #10

pappaskämt3

Hur många kvinnor känner du som går under öknamn? Inte så jättemånga, eller hur?

Och hur många män?

Ja, här blev det genast mycket lättare! Vi har Biffen och Pucken och Ankan och Bananen. Och Bonden och Läppen och Fåret. Och Tarmen och Fisken och Indianen. För att nämna några! Ska man ta med de smeknamn som inte är riktigt rumsrena, som Pungen eller nåt ännu mer förfärande, ja då blir listan närmast oändlig. Då är det är nästan lättare att rabbla upp vilka karlar man känner som inte har smeknamn.

Och samtliga smeknamn är påhittade av andra karlar, FÖRSTÅS!

Ibland är de minsann uppfinningsrika, de små liven! Tänk om de vore lika kreativa när man frågar dem vad vi ska laga till middag!

5 tankar om “Pappaskämt #10

  1. Ja det stämmer! Öknamnen är ju på killarna!! Kommer på hur många killar som helst med mer eller mindre fina andranamn, men inte en enda tjej just nu… =)

  2. jag kan några enstaka öknamn på flickor (dom vill jag inte ens skriva 😉 ), andra mer smeknamn och snällare… katrine blir ”Katten” och Marie blir ”Mysan”. 🙂

  3. Ja, precis när tjejer har öknamn känns det som att det är antingen okvädningsord bakom deras ryggar eller nåt smeknamn av förnamnet. Killars smeknamn är ofta ett ord som de flesta inte vet hur det kom till eller vad personen heter på riktigt. Det kan också helt enkelt vara deras efternamn, typ ”Karlsson”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s