Tacogratäng

DSC_0418 Sist Barnets Farmor och Bonus-Farfar var här och passade Barnet så lagade jag tacogratäng till dem. När de bad om receptet tyckte jag att jag lika gärna kunde lägga ut det här! Som vanligt tar jag det jag har hemma. Ibland blir det ingen paprika och ibland knappt ingen philadelphia, det brukar bli gott ändå. Det har säkert hänt att jag slängt ner en och annan vitlöksklyfta också.

Det finns många varianter på tacogratäng men jag har fastnat för denna! Det är kul att variera fredags-tacosen med lite gratäng ibland också!

Tacogratäng

400 g köttfärs
1 hackad gul lök
I hackad paprika
1 påse tacokrydda
1 pkt krossade tomater

200 g philadelphiaost
minst 2 dl créme fraiche, gärna mer

Ev. skivade tomater, hackad purjolök eller paprikapulver att ha ovanpå.

Riven ost.

Tillbehör: sallad och nachochips.

Stek löken i en gryta. Lägg i köttfärs och bryn tills den är färdig.

Tillsätt paprikan och stek lite till.

Rör i tacokrydda och krossade tomater och låt allt koka i några minuter.

Blanda philadelphiaost och créme fraiche i en skål.

Bred ut köttfärsröran i botten på en ugnsfast form. Bred ut créme fraiche-röran ovanpå.

Om man vill kan man garnera med skivade tomater eller hackad purjolök innan man lägger på riven ost. Själv tycker jag att det är fint att strö över lite paprikapulver på osten.

Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.

Servera med sallad och nachochips! (Tänk på att det alltid går åt mer nachochips än man tror.)

DSC_0415 DSC_0409DSC_0412

4 tankar om “Tacogratäng

  1. Åhhh din taco-gratäng var ljuvligt god 🙂 Så jag har gjort den en gång nu…den räckte åt oss i två dagar. Och jaaaa….det går åt många nachochips. 😉 Jag undrar bara: Vilken riven ost blir bäst ovanpå ? Vilken tar du ? Jag tog Goudaost, men vill pröva någon annan ost nästa gång. Åhhhh nu blev jag sugen på din gratäng ❤ 🙂 😀 MUMS!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s