Vad är ditt drömföretag?

Pappsen har blivit företagare. Han är kvar på sitt jobb också men driver eget vid sidan av. Han har alltid varit sån att han vill ha en egen firma, frågan har bara varit när och hur.

Även jag har väl haft lite tankar genom åren. Visst blir man sugen ibland på att hoppa av ekorrhjulet, styra sig själv mer, gärna jobba nära hemmet och ändå dra in pengar. Precis som många andra har Pappsen och jag funderat på internetförsäljning. Det kräver inte en så stor investering och går att sköta hemifrån. Pappsen säljer fordons- och arbetsbelysningar och jag tänker ibland att jag borde sälja trädgårdsprodukter. Ofta ser jag saker framför mig som jag vill ha, men jag blir alltid besviken på utbudet i nätbutikerna. Om man får drömma fritt skulle jag helst sälja svenska prylar. Jag gillar ju när det är lokala saker och till exempel skyltar och texter tycker jag är irriterande att det finns så få på svenska. På en skylt in till min svenska trädgård med ringblommor och äppleträd vill jag ju att det ska stå ”Välkommen” och inte ”Welcome”!

Men jag vet ju att det inte är så enkelt att bara starta upp. Dels ska man hitta rätt utbud att sälja och företag som vill sälja produkter genom mig, och så behöver man ju pengar som man kan ligga ute med i början. Det vill till att man snålar och rycker in på extratimmar om man inte vill låna så mycket. Och vill man ha fler kunder än närmaste bekantskapskretsen så behöver man lägga krut på marknadsföring också. En hemsida som ser förtroendeingivande och proffsig ut såklart, och så en Facebook-sida som man bjuder in en massa folk att gilla och ett Instagram-konto för företaget där man gör reklam för sig själv och visar snygga foton på sina produkter, kanske.

Det vore spännande att testa, eller hur?
Har du haft några tankar på att driva eget? Vad skulle du göra då?

IMG_6734

8 tankar om “Vad är ditt drömföretag?

  1. Jag är inte alls sugen på att starta eget, men beundrar de som vågar göra det.
    Men kanske ändå att det är härligt att vara sin egen. 🙂 🙂

  2. Åh, jag skulle också vilja starta eget och faktiskt nästan exakt på samma sätt och med samma saker som du. Skulle kunna tänka mig att även sälja saker jag stickat, men det skulle nog bli svårt att få att gå runt

    • Och av någon underlig anledning så kommer en jättegammal bloggadress (jagtankarnaochlivet) och ett gammalt namn upp när jag kommenterar här. Bloggar ju på lillaulle.blogspot.se och den bloggen heter Lillaulle i stora världen. Men nu har jag varit inne o ändrat i inställningarna, så jag hoppas det blir rätt nästa gång 😊

  3. Nä jag trivs som anställd! Vet inte vad jag skulle kunna starta eget i för bransch?! Men önskar mannen din STORT LYCKA TILL med nya företaget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s