Lurad av mataffären

Ikväll åkte Pappsen, Bäbisen och jag för att handla mat. Pappsen och Bäbisen satt kvar i bilen medan jag fixade veckans inköp. Till kvällen skulle det bli lax med pasta, citron, bladspenat och vitlök. Men så fastnade blicken på nåt rött i mejeriavdelningen. EXTRAPRIS! Creme fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater. Med lite kort datum bara. Jag smög raskt ner creme fraichen i korgen fast jag egentligen var ganska tveksam till hur smakerna skulle gifta sig. Men jag kände mig ändå så där pösigt belåten som man bara blir när man handlar något till nedsatt pris. Och så slipper affären slänga så mycket mat – vilket fint team vi är, Östenssons och jag. Jag kände mig nöjd hela inköpsrundan och log extra välvilligt till killen i kassan. Kanske var det just han som hade klistrat på rea-etiketten?

Väl hemma tittar jag hur mycket jag egentligen tjänat. Burken var nedsatt sex (6) kronor. Och datumet var kort, väldigt kort. Den var bäst före idag. Och jag kan inte låta bli att känna mig riktigt lurad av min nyvunna vän. Han kunde väl ha gett mig burken gratis istället.

Eller burkarna. När det ändå var rea passade jag på att köpa TVÅ burkar. Fast jag egentligen bara behövde EN. (Eller egentligen inte nån.)

Men Pappsen var nöjd. ”Är de här gamla?” ”Åh, innebär det att man får ta hur mycket som helst?!”

Men maten slank ner och nu har vi kollat Familjen Holstein-Gottorp på tv. Många skratt! Jag tycker så mycket om Johan Ulvesson.

5 tankar om “Lurad av mataffären

  1. Ja, precis. =) Är ju jättebra att spara lite pengar men inte om man köper nåt man inte behöver och som man i värsta fall får slänga sen. Jag äter fortfarande på den där creme fraichen och ändå är det en halv burk kvar…

  2. Känner igen det där! Man tror att man tjänar mängder och så är det bara några futtiga kronor 😦 Vi blir lurade var gång… På tal om Johan Ulvesson: Jag gillar honom också. Har sett alla gamla avsnitt av ”hemma hos Segemyr”……lika roligt var gång. Och nya ”Familjen Holstein-Gottorp” är kul…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s