Trädgårdspanik

Bäbisen sover sin förmiddagslur. Igår sov han nästan två(!) timmar detta pass. Normalt när han sover mitt på dagen kan han bara sova i en halvtimma. Så jag har stora förhoppningar nu.

Har tittat på mina trädgårdspapper. Det är en väldigt fin trädgård till huset vi har köpt och eftersom jag tillstått att jag är trädgårdsintresserad (vilket jag ju verkligen är) har de som säljer huset gjort väldigt ambitiösa ritningar över rabatter, buskar och träd så att jag ska få en bättre överblick. Men det är ju en sak att vara intresserad och en helt annan att sköta detta. Jag försökte verkligen att hålla ansiktet i schack när de visade mig papperen, men ändå ryckte det lite nervöst, fast ändå friskt och rytmiskt, i en muskel i mungipan.

Planen att mest ligga på en filt med Bäbisen i sommar och möjligen strö ut lite ringblommefrön känns nu avlägsen. Men det blir fint att strosa runt i sin egen trädgård och äta björnbär och hallon. Och det är ju faktiskt bara trettiotre (33) rabatter att rensa.

Knappt en halvtimme har gått och Bäbisen är vaken.

8 tankar om “Trädgårdspanik

 1. Oh my! Det var ambitiöst må jag säga! 🙂 Men härligt ändå. Att ni har en trädgård. Vår tomt (kan inte kalla den trädgård) är upp-och-nervänd efter dränering gjord i höstas. Just nu är jag glad att det är snö och fortfarande snöar så man slipper se det. Men det som göms i snö…

 2. Oj då, ja sånt är ju inte så kul! Jo, det är väl ändå skönt att det är en uppväxt trädgård, jag tror att den är underbar. Men jag är inte så himla noga med trädgårdsskötsel så är rädd att säljarna svimmar om de åker förbi framöver och ser att jag har ”vanvårdat” den. Känner ett stort ansvar. =)

 3. 33 rabatter! Jösses! Och jag som klagar över våra drygt tio (och då kallar ändå jag mig för trädgårdsintresserad). Ambitiösa säljare som listat allt så fint. Det hade inte de vi (eller sambon, för vi var inte ihop då) köpte av. Men så har vi ändrat om en del också, så de där listorna hade nog inte varit till så mycket hjälp iaf 🙂
  Kul att du tittade in hos mig på min blogg och kommenterade!

  • Ja, eller hur! Får se hur många jag känner för att spara, men jag får väl bo in mig i ett par år innan jag vet riktigt hur jag vill ha det.
   Jag har kollat på din blogg förut också men det är extra kul att läsa andras bloggar nu när jag själv börjat lite. =)

 4. 33 rabatter…oj då! Men du behöver ju inte spara alla dessa. Nu blir det ju din och P:s trädgård, där lille B kan tulta omkring i sommar. Tror du att han går lagom till sin födelsedag ? Härligt kommer ni att få det i nya huset och den underbara trädgården. Sätt din prägel på rabatterna…säkert har du massor med idéer redan….

 5. Ja lite tankar om trädgården har vi! Är mycket buskar och träd i rabatterna och det är jag inte så förtjust i, men sånt är lite bökigt att ta bort. Och så finns det växter som jag gärna vill ha (vallmo pioner malva ex) som jag inte vet om det finns. Och minska nåt på antalet rabatter så det finns ordentlig yta på gräsmattan också.
  Kanske går han till födelsedagen, lilleplutten! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s