Lönesamtal!

dålig fond

Jag har ju flaggat lite i tidigare inlägg om årets lönesamtal. Om att jag är rädd för att få sänkt lön eftersom jag vimsat varje gång som jag har pratat med chefen under min mammaledighet.

Bäbisen, Pappsen och jag åkte till jobbet i veckan och hälsade på och jag hade lönesamtal med chefen! Och… ta da! Lönen blev inte sänkt!

Den blev heller inte så bra. Jag fick ganska mycket mindre mot vad jag brukar få. Eftersom man enligt föräldraledighetslagen ska ha samma löneutveckling som man brukar ha när man jobbar (om man inte har anledning att förvänta sig något annat) så tyckte jag att jag kunde säga något om saken.

”Jag vill ju inte halka efter nu när jag är mammaledig. Jag har ju faktiskt inte haft någon chans att utveckla min kompetens när jag har varit hemma.” sa jag.

Men så tyckte inte chefen att jag skulle se det.

”Halka efter?” sa hon. ”Jag tycker snarare att du ska se din lön som en fondkurva som just nu inte går så bra.”

Okej. Ja, så kan man ju också se det.

”Jaha. Tack så mycket då. Tack tack.” sa jag, vred mössan några gånger i handen, bockade jag och gick.

Det måste vara roligt att vara chef.

 

4 tankar om “Lönesamtal!

  1. vi samtalade på en lektion här om dagen om olika personlighetsdrag.. Just detta påminde mig.. om jag bara kom ihåg vad det var som vart sagt… 😉

  2. Med tanke på att jag varit föräldraledig i 1,5 år och sen vabbat konstant sen jag kom tillbaka vågar jag inte tänka på hur dåligt mina ”fonder” går. (Nej jag har inte haft lönesamtal än… Mina barn liksom vägrar att bli friska och låta sin mamma jobba på jobbet och inte hemma). Kan inta bli sämre än förra gången iaf, fast kanske lika illa iofs.

    • Usch, tråkigt! Synd att pengarna från försäkringskassan baserar på jobblönen, annars tycker man att man kunde kräva löneförhöjning från dem åtmistone. Men hoppas du får en rejäl lönehöjning denna gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s