Minnen från Toscana

Idag är det två år sedan Pappsen och jag for på en liten minisemester till Toscana. Vi var lite oroliga över att åka så här i början av våren, vi var rädda att det skulle vara kallt och grått där. Men vi hade tur! Våren och sommaren kom tidigt till Italien det året, när planet landade klev vi ut i strålande solsken och sommarvärme. Det var 26 grader i skuggan!

När vi hämtat ut våran lilla hyrbil for vi fram genom ett böljande och grönt landskap och när vi klev ur vid det lilla hotellet möttes vi av doftande blommor och kvittrande fåglar. Vilken känsla!

Det gulliga lilla hotellet, Villa la Malva, med svensk ägarinna. Det var väldigt skönt att kunna prata svenska med någon och få tips och råd om bra utflyktsmål.

DSCN1282edited

Alla rum hade egen terass med utsikt över Aarno-dalen. Där spenderade vi en del tid i solen, förstås ätandes grissini och oliver.

DSCN1273editedDSCN1355edited

I närheten av hotellet fanns vinodlingar och olivlundar.

DSCN1283editedDSCN1285edited

En kväll tog vi en promenad bland olivträden.

DSCN1370edited DSCN1361edited

Vi bodde i närheten av Florens. Där hade man kunnat tillbringa hur mycket tid som helst men vi var bara där en dag.

Mest minnesvärt i Florens var den magnifika Duomo med kupolen och de östra portarna!

DSCN1311editedDSCN1325DSCN1323edited DSCN1327edited

Här är floden Aarno som flöt genom Florens.

DSCN1333edited DSCN1334edited

Vi var uppe på utsiktsplatsen Piazella Micheangelo som räknas som en av de vackraste platserna i Europa. Det var verkligen slående vackert, särskilt som träden blommade!

DSCN1339editedDSCN1340edited DSCN1350edited

Men den bästa dagen var den när vi åkte till Pisa. Det var fruktansvärt att köra bil i Italien! Och när vi var inne i Pisa och snurrade bland vespor och enkelriktade gator utan att kunna hitta det lutande tornet kändes det som en mardröm! Men när vi gett upp och var på väg ut igen så hittade vi det av en slump. Det var värt allt besvär! Vi åt italiensk glass och strosade runt det lutande tornet som verkligen lutade!

DSCN1381editedDSCN1387

När vi var så nära havet passade vi på att åka till kusten vid Viareggio och äta lunch. DSCN1397edited

DSCN1400editedDSCN1405edited

Överallt i Toscana var utsikten magnifik! Jag önskar att jag hade haft systemkamera på den tiden, inga av mina bilder gav landskapet rättvisa.

DSCN1409edited              DSCN1410edited

3 tankar om “Minnen från Toscana

  1. Ni hade en härlig semester! Kanske åker ni dit igen, när Bäbisen är lite större. Alla bilder är helt underbara, så jag förstår att ni trivdes. Och tänk att få se Lutande tornet i PISA 😉 Det skulle jag vilja se…

  2. Ja, det var jättehäftigt att se all natur och sevärdheterna! Man får värma sig med dessa bilder och minnen en dag som denna med kyla och snö!

    Vore kul att åka tillbaka men frågan är om Pappsen vågar köra bil där nån mer gång. Jättesmala slingrande vägar, folk kör som vettvillingar och tutar som galningar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s