Stolpskott 1 och stolpskott 2

DSC_0784

Jag blir lite trött på de båda parasiterna i familjen. De som bara äter och klagar och skräpar ner och sen går ut. Sen jamar de direkt för att komma få komma in. Och när man släpper in dem får man en förebrående blick innan de går till matskålen och äter. Det ramlar ut några bitar torrfoder ur mungipan på dem och sen jamar de för att få komma ut!

Repeat..!

De följer alltid efter när jag går på promenad också.

image

Lunka på lunka på, vi har långan väg att gå!

Så rart, säger ni.

Ja, sannerligen!

Om det inte vore för att de drar benen efter sig, nosar på allt och märker revir på grannarnas soptunnor. Efter 50 meter tokjamar de och vill vända och tre gånger i minuten måste Rut lägga sig och vila.

wpid-20130813_080600.jpg

Nu tyar ja nte mer. Nu måste ja ta rast!

Jag förstår att de vill se sig om man jag får ingen motion när jag måste gå och vänta in de båda pappskallarna.

Och när det är dags att vända hem, ja då överraskar de med att pila förbi som två skott och sen låtsas de att det regnar när jag kallar på dem. Ofta får jag gå hem själv och då går de vilse och jag får komma tillbaks senare och bära hem dem.

Verkligen tröttsamt!

Nej, jag vet inte hur man ska lösa detta.

Kanske kunde de få en egen bil? Då kunde de själva roa sig och ta sig ut på lite utflykter.

Matilda skulle förstås vilja köra. Men då skulle Rut sitta med hjärtklappning och stirrande blick i framsätet och Matilda skulle köra som ett svin, göra en handbromsvändning och hamna i diket.

DSC_0034

Matilda

Nä, det är bättre att Rut kör. Hon är sammanbiten och allvarlig. Det skulle gå i lugn och maklig takt. Matilda skulle förstås tjata hål i huvudet på Rut genom att hela tiden fråga när de var framme men Rut skulle bara bita ihop som om hon inget hört (fast hon avslöjas av att öronen fladdrar lite och sen lägger sig bakåt). När de sent om sider kommit förbi grannen skulle Matilda tröttnat och vilja åka hem.

DSC_0422

Rut

Men Rut skulle tuffa vidare i flera minuter innan ögonen plötsligt sluter sig, tassen rycker till och Rut somnar bakom ratten.

Nä… det var kanske ingen bra idé. Nån som har ett bättre förslag?
Rut har hittat en lösning, säger hon.

DSC_0022

Så här kan vi göra. Det här känns rätt.

Men jag vet inte…

4 tankar om “Stolpskott 1 och stolpskott 2

 1. Tänk att katter kan vara så gnälliga!! Våra ..speciellt Maja….gnäller och ska ha mer mat. De stökar till….särskilt Pelle….och gör ingen nytta alls. Fast jag slipper ju ha dem i hasorna, när jag går ut.
  Du får väl stoppa in missarna i en transportbur o. ställa den under vagnen ??? Så får de ändå följa med på promenaden..i din egen takt. Bilförare…nej, det låter inte bra. 😉 Särskilt det där med handbromsvändningen..haaahaaa!!!!!!!!!!!!

  • Nej, de gör inte mycket nytta! Igår fångade visserligen Matilda en mus till Bäbisen men jag tycker att det är bättre med gröt till frukost.

   Kanske kan funka med transportbur! 😉 Då kommer de ju hem ordentligt med.

 2. Vår rackarns katt gör precis samma sak!! Han Följer med oss på prommis, men orkar inte gå hela vägen utan lägger sig ner å man får invänta han! Han stör oss på nätterna…. Han kommer bara in för utfodringen…sen ut illa kvickt!
  Jäkla skrälle…. Men go är han trots allt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s