Vilken personlighetstyp är du?

Det är väldigt spännande med olika personligheter! Hur man fungerar och varför. Pappsen och jag har just personlighetstest på jobbsafari och det visade sig att vi var mer olika än vad vi trodde. Men när vi ser beskrivningarna på oss stämmer de in skrattretande väl och vi förstår att vi ofta ser saker på olika sätt.

Min personlighetstyp kallas ISFJ medan Pappsen fick ESTP.

Jag är väldigt introvert medan Pappsen är väldigt extrovert. Det innebär att Pappsen kan prata hål i huvudet på vem som helst och inte tänker sig för innan han öppnar munnen medan jag betraktar, lyssnar och väntar på min tur innan jag säger något.

Jag fick ganska lika mellan förnimmelse och intuition medan Pappsen går på förnimmelse.

Jag är väldigt lyhörd för känslor medan Pappsen mera är tänkande.

Jag är värderande vilket innebär att jag vill planera och se att saker slutförs. Pappsen är uppfattande vilket innebär att han är mera spontan och vill börja med många projekt samtidigt. Inte konstigt att jag mår dåligt när Pappsen drar igång 500 projekt samtidigt med huset och trädgården samtidigt som han hela tiden sprutar ur sig nya idéer!

Prova du också på
http://www.jobbsafari.se/persontypstest

Eller om du är bra på engelska
http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes2.asp

15 tankar om “Vilken personlighetstyp är du?

 1. Jag har gjort testet och var (tydligen) ESFJ……”Fokus på att organisera saker och ting så att de personliga behoven blir uppfyllda” Tycker nog att det stämmer 😉 Pratig…känslig…rutiner… o.s.v. Det var intressant, det här Lina 🙂 Undrar om det stämmer till 100% eller mindre…????

  • Ganska likt mig förutom att du är extrovert och jag introvert alltså! 🙂 sen kan man ju ha de olika bokstäverna i olika hög grad. Jag var mån om att vara till lags och att få andra glada, har lättare att uttrycka mig i skrift och trivs i lugn och ro och behöver vara ensam ibland. Låter inte så spännande men tycker att det stämmer bra! Sen en massa annat också förstås.

   • Jag är ju också mån om att vara till lags…(förr i tiden var jag det för mycket!!! ) Göra andra glada och behöver vara ensam ibland. Trivs med tystnaden 🙂 Då är du o jag ganska lika, fast jag pratar mer och du skriver väldigt bra o. berättande!!! Så visst stämmer det bra ❤

   • Ja, det gör det faktiskt! Jag är ju väldigt känslig men att jag är så introvert gör nog att jag kan uppfattas annorlunda ibland. Jag önskar att jag vore mera extrovert, känns som att det är lättare att vara sån ibland! Pappsen är ju extremt extrovert! Men jag tror att vi passar ihop just för att vi balanserar varandra. 🙂

  • Ja, det kan säkert skilja lite. Och vilken situation man tänker sig in i också, fast det känns som att det ger en rätt bra bild över personen! Kul!

  • Ja, det var likt mig! Jag gjorde flera test och blev ibland INFJ men känner mig mer som en ISFJ, fast lite blandat förmodligen. INFJ är den ovanligaste typen tydligen. 🙂 De flesta i våran familj är nog ganska introverta!

 2. Jag älskar personlighetstester och särskilt när det har med bokstäver och/eller färger att göra. Då tänder jag på alla cylindrar.
  Jag är ENFJ… Tycker själv att jag är mer INFJ men efter år av att ha frågat vänner/familj och främlingar om hur jag är så upplever alla mig mer extrovert än vad jag själv gör. Jag tror att jag är en tyst liten mus när jag i själva verket är världens gaphals. Tycker att jag har bra självinsikt men just när det gäller det där är jag tydligen helt ute och cyklar. Hursomhelst: kul att vi, förutom E och I, var väldigt lika varandra. Det sägs ju att opposites attracts men det verkar ju vara tvärtom med mig och dig 😉 Kram från gaphalsen

  • Ja, visst är det intressant! Jag är introvert men det finns nog de som uppfattar mig mer framåt och öppen än vad jag själv tycker. Jag upplever dig som extrovert också! 🙂

   Jo, men man tycker ju om såna som man känner igen sig i också. 😉 kram

 3. Älskar sådana där tester! Jag blev EFSJ jag. Stämde förvånansvärt mycket in på mig. Tror mannen skulle bli ganska precis tvärtemot mig 🙂

  • Jag tycker att detta test var väldigt träffsäkert! Då blev du också ganska lik mig, men E. 🙂

   Det är nog som sagt så att man passar ihop med ens motsats. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s