Mammaledig!

Nu har jag faktiskt gått på min efterlängtade mammaledighet! Jag ska inte jobba på cirka ett år, fast det har jag svårt att förstå!

Jag skulle jobbat imorgon också men jag avslutade mitt jobb med att vara sjuk både idag och imorgon…. Rätt så trist! Det känns inte som att man har förtjänat att vara ledig när man inte jobbar in i det sista. Dessutom var morgondagen ett extra insatt pass som jag var rätt missnöjd över. Jag hade begärt föräldraledigt från och med måndagen så mina chefer var ju i sin fulla rätt att utnyttja mig även under helgen, fast det kändes ändå rätt surt att de satte in en extra lördag just där. Det finns nog ingen på jobbet som jag inte muttrat lite över detta om, inklusive mina chefer, så när jag nu är sjuk på lördagen gör dessutom att jag är livrädd att ses som en simulant!

Överlag så har jag väldigt svårt för att sjukanmäla mig. Jag får så dåligt samvete! I nattas hade jag riktigt ont i magen, hade frossa och fick springa på toaletten. På morgonen var jag utmattad, fick fortfarande springa på toaletten och jag gjorde även en halvhjärtad kräkning. Ändå tänkte jag att jag måste gå, det var ju min sista vardag! Jag hade skrivit ett hej då-kort till kollegorna och skulle bjuda på fika.

”Jag får mörka att jag är sjuk.” tänkte jag innan jag tog mitt förnuft till fånga.

Ganska snart mådde jag ändå ganska bra så då kändes det fel att stanna hemma imorgon också. Nu bestämde jag mig ändå för det ifall det är något som smittar.

Tanken med mammaledigheten nu i början är ju att jag ska få tid tillsammans med Barnet, vila upp mig och gärna få en del saker gjorda som jag får svårt att hinna sen när bebisen kommit, och den saken ändras ju inte för att jag avslutar med att vara sjuk. Jag får helt enkelt spara mina kakor och mitt kort och åka in till jobbet och sägs hej då nån annan dag istället.

Nu ska jag varva ner och ställa in mig på att det snart kommer en bebis till familjen.

Fast redan på söndag väntas en ny familjemedlem till huset…

11 tankar om “Mammaledig!

 1. Jag tror dina arbetskollegor och chefer vet om din arbetsmoral så de misstänker dig nog inte för simulant, men förstår din känsla! 😊 Mysigt med ny liten medlem i familjen och snart ytterligare en liten tvåbent! ❤️ Hoppas du kan njuta nu!!!!

 2. Vad skönt att du mår bättre nu ❤ Och äntligen är din mammaledighet här. Så skönt för dig. Och vad spännande det blir med en "liten" misse till. Och sedan…..snart 😉 ….kommer bebisen ❤ Önskar dig en mysig Helg.

 3. Dåligt samvete är vi duktiga på att ha 😦 Jag säger som Jenny,- ”jag förstår din känsla”- det finns ju en patient i slutet och arbetskamrater som man belastar extra, men så plikttrogen som du är tror jag alla har förståelse och glada att du inte kommer dit med dina baciller. Ha nu härliga dagar! 🙂

   • Jag antar att de tär graviditetspenning du tar ut nu?
    Såg att man fortfarande idag måste ta ut föräldrapenning de 10 sista dagarna före beräknad förlossning …
    Jag har alltid tyckt att det är oerhört fel. ”Man är inte sjuk” heter det, men symptomen kan vara nog så sjukdomsliknande. Vissa går igenom sin graviditet utan minsta problem och andra drabbas av både det ena och det andra. Om jag bryter ett ben så är det också övergående och handlar lika mycket om otur som ifall jag ska må bra eller inte under min graviditet. Jag kan faktiskt inte se någon skillnad.
    Dagarna ihop med sitt barn är så viktiga, och om man skulle gå över tiden kan ju en hel månad gått utan att man fått tillbringa tiden ihop med barnet …

    Hoppas att du känner dig bekväm med det här, och att du kan njuta av den här tiden. Ladda och förbereda för det lilla knyttet … 🙂 …
    Kramis

   • Ja, jag tar ut föräldradagar på nya bebisen nu. Jag har inte så tungt jobb att jag har rätt till havandeskapspenning, men man får ta föräldradagar 60 dagar innan beräknat. Fast såklart vill man spara på dagarna för att vara med bebisen! Jag tycker också att det är alldeles för stränga regler för att få gå hem tidigt pga graviditetsbesvär, bara för att det inte är en sjukdom! Lite kan man undra hur det hade varit om männen hade varit gravida… 😉

    Nu mår jag ju bra men vill ha tid med Barnet och tid att varva ner. Som tur är kan jag snåla på dagarna så att det förhoppningsvis inte hinner försvinna så många dagar innan bebisen kommer, men om man till exempel är ensamstående kan jag tänka mig att man är tvungen att plocka ut mer eller mindre full tid från försäkringskassan för att ha råd med allt.

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s