Egentid!

Nu har jag lämnat Barnet på sin första dagisdag efter att jag gått på mammaledighet.

Det känns toppen! Jag måste säga att det är skönt att vara hemma i lugn och ro, det är så väldigt sällan jag är det. Så nu sitter jag i soffan, äter en sen frukost, bloggar och har Nyhetsmorgon på i bakgrunden. Ja, ni hör ju – rena lyxen!

2015/01/img_4383.jpg
Jag har köpt tulpaner för att fira min mammaledighet. Nu hinner jag ju njuta av dem även på vardagar!

Vi har nu tillbringat sex dagar helt tillsammans, Barnet och jag, så jag känner också att vi båda har tankat en massa närhet. Det är också gudomligt skönt, att få så mycket tid med sitt barn. Han är så väldigt mammig nu. Det har säkert både med den omtumlande trots-åldern att göra och att han vet att det snart kommer ett syskon.

Igår sa Pappsen nåt om att Barnet är börjar bli en stor kille nu.

”Nä, inte stor!” protesterade Barnet förtvivlat. ”Liten!”

Det skär i mammahjärtat. Han har ju så rätt, Barnet! Han har gott om tid på sig att vara stor senare. Nu är han bara 2,5 år och verkligen en liten kille fortfarande. Tiden som han är liten kommer inte tillbaka. Vi måste ta vara på den och han måste få känna att han fortfarande är mammas och pappas lilla parvel.

Just nu har jag bara satt att han ska gå sju timmar i veckan, och det är ju inte särskilt mycket. En vanlig dag på dagis när jag jobbar är han där i nio timmar. På en dag! Kanske sätter jag honom på lite mer tid när jag har känt efter hur det här funkar, fast 15 timmar kommer vi inte att komma upp till, åtminstone inte nu innan bebisen har kommit.

Ja, jag är verkligen glad att jag gick hem fem veckor före beräknat datum. Faktiskt känner jag mig ändå lite stressad över allt jag har tänkt att jag ska hinna under dessa veckor. Det kan ju vara så långt som sju veckor kvar innan bebisen kommer och i så fall har jag gott om tid, men samtidigt måste jag vara beredd på att den kan komma tidigare också, Barnet kom en vecka för tidigt. På sista tiden har jag hört flera personer som har fött tre veckor för tidigt och det stressar mig. Jag är inte beredd på att få tillökning om två veckor! Vi har en del kvar att förbereda, både praktiskt och mentalt.

Sen har vi ju våran nya familjemedlem att ta hand om också.

Han heter Ragnar men kallas för Ragge. Jag har planer på att döpa om honom till Måns men Barnet har helt sonika bestämt sig för att kalla honom för Pelle…

2015/01/img_4353.jpg

Jag berättar mer om Ragge/Måns/Pelle snart.

4 tankar om “Egentid!

  • God morgon! 😃

   Ja, han måste ju få vara liten ganska länge än…

   En mycket bra start på dagen. Först tid tillsammans med Barnet som var på ett strålande humör och sen lämna honom på dagis där han får stimulans och vara ute och leka i snön med de andra barnen. Och jag får lugn och ro i några timmar innan jag hämtar hem honom igen! 😊

   Kram

 1. Du skriver så fint och bra…det är som jag ser allt framför mig ❤ Klart Barnet fortfarande är liten ❤ Han har själv så rätt i det 😉 Vad skönt för dig att få egentid och riktigt njuta. Och vilken vacker misse ni fått ❤ Klart han borde heta Pelle…barnet är såååå smart!!!! 😉

  • Tack!

   Ja, det är en klok kille vi har, som inser att han är liten och vill vara det och som vill ge ett så fint namn till katten. 😉

   Jo, det är skönt att få tid att greja i lugn och ro eller bara vila sig. När jag är trött och försöker lägga mig på soffan när Barnet är hemma ropar han ”Mamma upp! Inte sova!” och så drar han i mig. Om jag har filt och kudde så sliter han bort dem… Han vet att jag blir så tråkig när jag sommar på soffan!

   Det är kämpigt att vara småbarnsmamma. Man får aldrig vara trött och aldrig vara sjuk… Fast det är fint att vara så behövd också. ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s