Ett oväntat besök

Igår var vi på IKEA och beställde nya köket. Lyxigt! Det var en del folk för att vara en vardag och det verkar som att alla köper nytt kök nu! Det tog tid innan vi fått hjälp och eftersom vi hade en tid att passa blev det stressigt.

När Pappsen var i kassan passade jag på att springa i förväg och byta blöja på Bäbisen. Det kändes jäktigt och Bäbisen var inte direkt samarbetsvillig. Då händer nåt som jag verkligen avskyr! Någon drar tag i dörren och rycker hårt och hektiskt flera gånger innan den ger upp och går till nästa toalett.

Hallå! Kan man inte göra det med lite finess? Om man inte ser om det är rött, kan man inte titta genom dörrspringan och kolla om det ändå ser låst ut innan man känner på låset? Och om man verkligen inte kan avgöra om det är låst eller inte, ta lite försiktigt i dörrhandtaget – men snabbt som ögat avbryta om man märker att det är låst. Inte gå fram som nån slags stridsmaskin.

Jag är en mycket lugn och fridsam människa men ibland är stubinen kort. Jag är precis klar med Bäbisens blöja och far ut med honom i famnen, ser Pappsen en bit bort och med en arg min låtsas jag tokrycka i ett dörrhandtag och pekar frågande på de andra dörrarna. Pappsen förstår att jag undrar vilken toalett stridsmaskinen gått in i och pekar på dörren bredvid.

”NU SKA HON FÅ IGEN!” mimar jag och rycker resolut tag i dörrhandtaget med full kraft.

Och den arma människan har inte låst dörren!

Men jag tror att budskapet gick hem..

CA390114_toa

Ganska tydlig skylt men saknar ändå instruktion om att inte rycka i dörrhandtaget.

14 tankar om “Ett oväntat besök

 1. Var det i tanken du ”råkade” rycka upp dörren (är lite för luddig i huvudet för att kunna förstå texten.) eller hände detta? Hur som haver var kanske denna kvinna stressad och upprörd av att någon annan varit vardags taskig mot henne innan. Jag är mycket medveten om att jag just nu format en irriterande moralkaka.

 2. Det är förstås fritt fram att komma med irriterande moralkakor! 🙂
  Sen kan jag kanske tycka att detta inte var så farligt… en sak att ge igen mot oskyldiga personer, men att bara svara med exakt samma mynt mot personen som gjort något tycker jag måste vara okej. Jag trodde ju förstås att dörren var låst! Och hade jag dragit upp dörren på vid gavel och låtit henne sitta alldeles utsatt hade det förstås varit riktigt otrevligt, men så fort jag märkte att dörren gick upp stängde jag den mycket mjukt och fint igen.

 3. Okej, då förstår jag sammanhanget. Sen att jag tycker att ge igen med samma mynt inte fungerar lika bra som att förmedla sin upprördhet verbalt är min sak på grund av personliga upplevelser. Jag och många andra tycker ofta synd om Göran just för mina moralkakor, samt för att det filtret som ska finnas innan tanke blir till ord i (skrift eller irl) inte verkar finnas i mitt huvud… Jag ber om ursäkt för min öppenhet.. och inser samtidigt hur dumt det är att ursäkta sig, haha 😛

 4. Oj då 😉 Jag har ofta tänkt göra samma sak. Blir väldigt irriterad, när någon sliter flera gånger i dörren. De känner ju att den är låst och då hjälper det väl inte att rycka några extra gånger ? Som sagt…har flera gånger tänkt göra samma sak tillbaka, men…..aldrig gjort det. För hur ska den människan veta, att ”jag” ger igen ???? Och att det var ”jag” som blev störd ??? Men jag önskar alltid, alltid…. att jag hade ”modet” att ge igen 😉

 5. Jag tänker likadant………..människan kanske inte ens fattar att jag ger igen;(……..men jag håller med dej Lina , fruktansvärt irriterat när någon rycker i dörren!

 6. Nä det är ju sällan man ser vart personen går in så att man ger igen på rätt person! Har aldrig gjort så förut heller, men alltid retat mig mycket på det! Jag är inte så förtjust i offentliga toaletter och det är väldigt stressande när någon rycker så i dörren. Sen skulle det säkert fungera ännu bättre att prata med personen men… det här är lite min typ av (dåliga!) humor också. Kanske inte så roligt för personen på andra toaletten förvisso. Men den kanske tyckte att det var kul att rycka i min dörr så då är det ju lite av en win-win-situation.

 7. Haha hon måtte blivit förvånad som satt där inne på toaletten!
  Vad blev det för kök då? Vi beställde också vårt från Ikea. Tycker att det kändes ganska prisvärt plus att de har faktiskt en hel del snygga luckor

  • Det blir Lidingö-luckor, off-white och bänkskivor i ek. Vi bor ju på landet och vill ha lite lantlig stil. Hoppas det blir som vi vill ha det! Ska bli spännande att se det på plats. Får lägga upp före- och efterbilder här sen!
   Vad ska ni ha för kök?

   • För oss blev det Ädel off-white. Vi har inte fått upp luckorna än utan bara stommarna så det ska bli kul och se hur det ser ut sen med luckorna uppe.
    Ja lägg upp bilder sen! Ska bli kul att se!

 8. Haha klockrent Lina! En av mina klasser var väldigt rörig, så rörig att jag kände att det knappt hjälpte att ta i med ”arga fröken-rösten” , så då jag skulle börja en lektion en gång började jag kasta pennor omkring mig, skrika högt och ljudligt och kasta pappersflygplan. Aldrig förr hade klassen suttit så tyst och frågande. Efter en lång stunds tystnad frågar en elev: men fröken, vad gör du? Det är ju jättejobbigt när du gör sådär! Jag behövde bara le mot klassen och säga: -ja, visst är det! Sen den dagen var klassen betydligt lugnare…. Jag tror att du gjorde personen i fråga en tjänst, eftersom denne (förutsättningsvis) är en väldigt snäll och omtänksam person som aldrig skulle göra sådär om denne visste hur jobbigt det var 😉 😉

  • Haha, vad underbart! Kastade du pappersflygplan till och med? hihi Vilken rolig fröken! Och väldigt smart! 😉
   Ja, vi får väl hoppas att hon förstod vinken… 🙂

   • Hehe javisst! Flera stycken! Det var ett effektivt sätt 😉 nu gör vi din kyckling-och bacongryta förresten 🙂 det känns som att det blir en riktigt god fredagsmiddag!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s