Första dagen i nya huset!

Idag fick vi tillträde till nya huset! Tjoho, så kul! Jättekonstigt att vi äntligen har vårat alldeles egna hus! Och skönt!

Vi var hos mäklaren imorse och gjorde klart köpet. Och vi skötte oss väldigt bra, undertecknade allt på precis rätt ställen. Jag kände mig så nöjd att jag nästan började leta efter en skål med små gummidjur och bokmärken som jag skulle få välja bland. Jag hittade ingen men mäklaren önskade oss i alla fall trevlig helg. Lite tidigt tyckte jag eftersom det bara är måndag, men jag låtsades som att det regnade.

Sen kom svärfar med tårta för att gratulera oss till köpet.

DSC_1229 (2)

Katterna har också fått bekanta sig med huset. De följde med mig och barnvagnen. Rut kände sig rätt framåt men Matilda var nära att vända hem flera gånger.

20130228_121059

Väl på plats var Rut riktigt hemtam. Efter ett tag kunde jag inte hitta henne i trädgården men till slut hörde jag att det jamade uppe i pergolan.

20130228_124735

Sen slank hon in genom dörren och utforskade själva huset också. Rut har alltid älskat trappor som man kan kika fram genom. Det har hon saknat!

ruttrapp

Stackars Matilda låg gömd under häcken hela tiden och vågade inte komma fram. Vi fick inte med henne hem utan får ta en vända till huset nu ikväll och se om vi hittar henne.

Sen var det dags att börja med renoveringen av köket! Rörmokaren kom och kopplade ur vattnet (så fint att han kunde komma fast det är lördag, tänkte jag) och Pappsen började montera ner de gamla skåpen.

Det här är våran före-bild. Får se hur lång tid det tar innan vi kan åstadkomma en efter-bild…

DSC_1249

10 tankar om “Första dagen i nya huset!

  1. Hos Mäklaren…Måndag ? Rörmokaren kom: Lördag ? Du skojar, vad ? Det här kommer att bli ett underbart hem för er och vi kommer och tittar in, så snart vi kan 🙂 Allt det här måste kännas spännande! Fick ni tag i Matilda ???

  2. Nä det är bara jag som är lika vimsig som vanligt. Har aldrig koll på vilken dag det är längre. 🙂 Pappsen får gå ner till huset nu och leta… Hoppas hon kommer fram! Ni är så välkomna!

  3. Åh grattis till huset! Nu har ni nog att göra ett tag framöver, men det är skoj. Om två månader ska vi vara ute ur vår lägenhet och inne i vårt hus. No pressure! 😉

    • Ja, nu blir det hårdkörning! Pappsen ska vara hemma från jobbet några veckor så hoppas att mycket blir gjort på den tiden, men svårt att föreställa sig hur mycket det verkligen är. Vi ska ta vardagsrummet också nu…
      Hoppas det går bra för er! Blir skönt att komma till huset till våren! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s