Morgonturen i trädgården

Det är så trivsamt att pigga upp sig med en runda i trädgården på morgonen och se över vad som blommar och insupa lite energi.

Jag tyckte om min trädgård från första stund, men ändå tycker jag mer och mer om den. Även blommor som kändes lite trista i början har mer fått komma till sin rätt nu. Och när man har så många blommor så måste ju inte alla vara favoriter, de får rum ändå.

Lavendelrabatten var inte så rolig när vi hade den stora häckoxeln bakom den, men när den är borta är den mycket elegantare! Och mellan dem svävar alunroten, som jag funderat på att flytta många gånger. Jag tycker att bladverket är alldeles för mörkt. Men den är fin när den blommar.

 

Rosen New Dawn blommar vackert vid torpet.

Den doftar inte så starkt, men väldigt gott. Som en riktig ros.

 

Min nya okända ros har blivit en riktig skönhet och en ny favorit. Den blommar och blommar! Jag tyckte inte så mycket om den när den var gul, men nu har den gått över i aprikos och rosa och när knopparna är helt utblommade doftar de ganska starkt.

Den okända rosen är verkligen fin och verkar trivas bra. Jag undrar vad det kan vara för sort?

 

Vid pergolan blommar klematisen. En med riktigt stora, sammetslena blommor och en med lite flikigare blomblad.

Det är en fin plats på jorden vi har. Pappsen och jag.

 

9 tankar om “Morgonturen i trädgården

  1. Ni har verkligen en underbart härlig trädgård……..jag tror ditt trädgårdsintresse växer för varje ny ros du planterar. 😉 😉

    • Ja, den är jättefin! Och när jag säger att växterna kommer mer till sin rätt menar jag i mina ögon. De som bodde innan var mycket duktigare och hade mycket mer tid. Men jag tycker mer om blommorna nu när de känns som mina. 😉

      Då hoppas jag att mitt intresse växer mycket ganska snart! Blev extra inspirerad idag i blomsteraffären. Astrid Lindgren, Bonica, Sympathie, Lovely Fairy och Leonardo da Vinci hade jag spanat in sen tidigare men kikade på mer idag. Såg en ros som hette Kimono som jag inte sett innan också. Väldigt söt! Men plantagen hade inte mycket buskrosor.

  2. Du har gjort att jag fått upp ögonen för både rosor och lavendel. Speciellt lavendel ser väldigt trivsamma ut. 😊

    • Ja, lavendel borde du ha! Väldigt lättskötta i rätt läge. Rosor behöver inte alls vara svåra heller. Våran pappa har ju fina rabattrosor vid soluret som blommar varje år utan att få någon som helst skötsel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s