Morotsbiffar

DSC_1100

Vi mammor försöker alltid dra in på utgifterna. Men när du står där i affären och ska köpa kött, och du börjar snegla på de importerade kotletterna, eller tänker att den där Kajsa, hon vet nog en del om höns hon med, tänk gärna lite på att Sverige har den strängaste djurskyddslagen i hela världen. Och det måste väl vara värt något? Vi är ju väldigt måna om djur och natur i Sverige, även om det säkert finns brister här med. Vill du spara in pengar kanske du istället kan återanvända bakplåtspappret, inte duscha så ofta, brygga kaffe på sumpen… ja du kommer säkert på många fler bra idéer. Eller också kan du helt enkelt strunta i köttet och äta nåt vegetariskt ibland.

Igår lagade vi till exempel morotsbiffar här hemma. Billigt och nyttigt. Och det är riktigt gott!

Blanda 1 msk potatismjöl och 3  msk ströbröd med två ägg. Låt stå några minuter.

Riv 5-6 morötter fint. (alt. byt ut en eller ett par morötter mot palsternackor)

Finhacka en gul lök.

Blanda morötterna och löken med äggsmeten. (Tillsätt ev. ½ dl sesamfrön.)

Smaksätt med 0.5 -1 tsk salt och 1 krm vitpeppar.

Forma till ganska platta biffar och stek. De kan vara lite svåra att få att hålla ihop, man får hantera dem lite varsamt.

Passar bra med tzatziki men oftast gör jag en brunsås och så kokt potatis till. Inte dumt! Inte dumt alls!

4 tankar om “Morotsbiffar

  1. Låter mums för en före detta vegetarian 🙂 Ibland behöver man en köttfri dag. Det har ju diskuterats mycket på senare tid, att vi i Sverige äter för mycket kött. Vill de att vi ska äta mer fisk istället ? Men det är väl ont om torsk eller ? (Alaska pollock smakar också bra) Eller ska vi alla bli vegetarianer…är det vad ”de styrande”vill ? Inte mig emot 🙂 men maken vägrar säkert. Förresten….vad tyckte Pappsen om morotsbiffarna ????

  2. Jaså, har du varit vegetarian?? Ja, nu är ju folk är rädda för kolhydrater och äter en massa kött istället. Det är ju inte så bra för miljön. Man brukar väl säga att det går åt 16 000 liter vatten för att producera 1 kg nötkött. Är kanske bättre med fisk om man väljer rätt sort. Torsken beror nog på vart den kommer ifrån. Alaska pollock funkar fint. Vi brukar äta sej. =)

    ”Goda biffar!” sa Pappsen.

  3. Haha, ja de är inte helt lätta att övertyga med såna här maträtter. Skulle äta mycker mer vegetariskt om jag bara hade mig själv att tänka på.
    Kul, den sidan ska jag titta på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s