En härlig dröm

”Tänk att du har blivit en sån trädgårdsmupp!” säger Pappsen när jag halv nio efter maten skyndar ut för att hinna slänga nerklippta perenner i komposten innan vi bänkar oss framför tv:n.

”Inte alls!” säger jag.

Det är ju bara att jag har tid nu när jag är hemma om dagarna och att jag har fått en trädgård som är rolig att fixa i.

Jag har fullt upp med att klippa ner perenner, mylla ner kompost mellan lökarna, räfsa löv och plantera i växthuset. Och när jag är inomhus läser jag på om hur jag ska sköta mina växter på bästa sätt. Lite svårt har jag för beskärningen av buskar. Ska man göra det alls? När ska det göras och hur mycket ska man klippa ner? Det är mycket att läsa på! Men jag blir lika glad varje gång jag hittar ett bra tips!

Imorse hade jag en sån där skön känsla i kroppen när jag vaknade. Jag hade drömt en så härlig dröm!

Det tog ett tag innan jag riktigt kunde komma på vad den handlade om, men så klarnade det.

…när den gula ölandstoken börjar att blomma så beskärs den helt lätt. Vattna den samtidigt och du har en rik och ymning blomning hela säsongen…

drömde jag, och samtidigt flimrade det förbi bilder på blomstrande ölandstokar.

Jag har fortfarande en skön känsla i kroppen.

(Men säg inget till Pappsen.)

p1090659a

Fast jag vet inte hur den beskärs egentligen.

2 tankar om “En härlig dröm

  1. Jag har en slags hatkärlek till Ölandstok!! Tycker inte om själva busken, som ser lite sticksig ut! Men samtidigt så är den ju jättefin när den blommar….alla små gula blommor. Den lyser verkligen upp! Men ändå…gillar jag den inte till 100%. Undrar varför ???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s