Pappsen kvällstips!

Pappsen är så trött när han kommer hem från jobbet på kvällarna. Han har inte mycket energi över. När jag fixar det sista med maten står han som ett kolli och tittar på och hör knappt att jag ber honom att duka.

När vi har ätit lägger han sig på soffan och orkar inte resa sig förrän på femte försöket när det är dags för disken.

Och igår hann jag bara ställa in ett par tallrikar i diskmaskinen innan Bäbisen vaknade till. Eftersom Pappsen har lång startsträcka på kvällen blev det jag som fick skynda in och trösta.

Men när jag kommer ut i köket igen – vad har hänt då? Jo, Pappsen har hittat energi! Nu ser han både pigg och ivrig ut där han står vid diskmaskinen och pekar.

”Får jag upprepa en sak?” frågar han angeläget.

Jag anar oråd.

”Tallrikarna ska ju inte ställas in från det här hållet! Varsågod – ta en tallrik och försök att ställa in den framför den andra” säger han och räcker fram en tallrik.

Jag antar att detta har något att göra med en fix idé Pappsen har fått om att vi måste börja från ett visst håll när vi ställer in tallrikarna i maskinen. Han har susat nåt om detta senaste veckorna men vem orkar lyssna?

Jag ställer in tallriken och känner mig nöjd. Den gled in riktigt bra!

”Där ser du!” säger jag triumferande. ”Det gick jättebra!”

”Nej. Nu snuddade du vid tallriken bakom? Försök nu från andra hållet”, fortsätter han energiskt.

Åh, så roligt att du hittade nåt vettigt att lägga energi på till slut, Pappsen! Verkligen tack för tipset! Nu vet jag precis hur jag ska hantera disken idag!

disk

Tack för igår! Här hemma väntar en liten överraskning!

Inte alls!

2 tankar om “Pappsen kvällstips!

  1. Nämen oj då 😉 Efter er tid tillsammans så vet ni väl, hur disken ska placeras i maskinen eller…???? Har han fått en ny idé som underlättar ? Eller är det nåt han ”tjatat” om länge..???? Här hos oss, ställer jag in disken…på mitt sätt. Min karl vet inte eller vill inte veta, hur disken ska placeras i maskinen…så allt får plats 😉 Tycker att du ska göra på ditt sätt och han på sitt sätt. Diskmaskinen protesterar säkert inte 😉 Och vet du/han… vad det viktigaste är ? Jo, att disken blir ren 😉 HeHeee………….

  2. Jo, han brukar tjata om olika sätt att sätta in disken och sen brukar han placera om allt när jag har plockat in. Men nu med nya diskmaskinen är han värre än nånsin! Han är noga av sig, Pappsen. Allt ska vara på ett visst sätt! Jag kör med min egen metod, den kallas ”hejsan-svejsan-metoden” och Pappsen är inte så imponerad av den. (Allt kanske inte blir rent på första försöket men då kan man låta det gå ett varv till, tänker jag). 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s