Pappaskämt #9

pappaskämt3

Här kommer några tips på hur du som pappa kan slå in paket.

Slå in paket? Det är väl inte särskilt manligt?

Nä, pappor inbillar sig gärna det.

Så om man som karl ska ägna sig åt paketinslagning så får man se till att göra det med en liten twist. Man får göra det till ett pappaskämt.

Här kommer några tips på vad du kan trixa med för att klara dig undan med hedern i behåll.

Presentpappret:

Är det sommar så är julpapper det självklara valet. Ju fler tomtar desto bättre. Då behöver ingen tro att du har lagt manken till utan du har på manligt maner helt enkelt tagit det du haver. Dessutom visar du att du har en härlig humor.

8872517500958

Är det vinter så är det lite mer tveksamt att använda julpapper. Kanske kan du ta tidningspapper eller nåt annat fult?

Kartongen: (OBS! här finns risk för besviken min hos den som öppnar paketen):

Här kan du spexa fritt! Varför inte köra en klassiker och använda en stor kartong till något mycket litet och billigt? Eller slå in till exempel 10 par strumpor men alla i olika paket? Endast fantasin sätter gränser!

Tejpen:

Åh, här öppnas ännu fler möjligheter för den kreative pappan. Kör macho-stilen och använd eltejp. Eller lägg ner lite möda på att tejpa igen varenda liten flik på paketet. Då kan du dessutom sitta och skrocka belåtet lite extra länge medan paketöppnaren kämpar på.

Och slutligen –

Presentsnören och andra dekorationer:

Eh…????

catalogueImage

Nä för jösse namn! Inga snören!

5 tankar om “Pappaskämt #9

 1. Ja, det där känner man ju igen 😉 Speciellt det där med tejpen…ju mer, desto bättre!!!! Varv på varv med tejp. Tar evigheter att öppna ett pyttepaket! Och snören…nä, sånt ”fjant” kör väl inte karlar med eller…????
  Fast min karl…han är duktig på paketinslagning. T.o.m. snören använder han. Och inga 5 km med tejp heller. Så roligt när man kan öppna ett paket, samma dag som man får det…. utan sax och brutna naglar 😉
  😉

 2. Jag känner oxå igen det. 🙂 Speciellt det där med ”fel” papper och STORA paket med pyttesmått innehåll.

 3. Vad skönt att din karl slår in normala paket, Catta!

  Pappsen kör med det mesta av de här tricksen.
  Det här med att slå in tio par strumpor i en massa olika paket, det har Pappsen testat på Bäbisens Farfar. Inte att rekommendera! Bäbisens farfar blev tårögd, hade aldrig fått så många paket förr och ville inte öppna dem utan spara på dem och satt och tackade och ojade sig hela kvällen innan han till slut började att öppna dem ett efter ett. Han försökte hålla min redan på första paketet att det bara var ett par strumpor… och resten – ja det var bara en lång pina för oss alla.

 4. Fy vad pinsamt att det bara var strumpor när förväntningarna var höga!
  Jag minns att vi gillade att slå in småstenar i någon kartong och gav till pappa. Det skramlade så spännande och vi kunde knappt bärga oss tills han öppnade och vi fick gapskratta åt vårt lyckade skämt. Någon gång vet jag att vi snurrade ihop gamla godispapper och gav bort och så fick han till sin besvikelse se att det var tomt i papprena. Tror iofs inte att hans förväntningar var så höga,! =)

  • Haha! Det med godispapper kommer jag ihåg nu! Vi stoppade in papper eller nåt och snurrade tomma godispapper runt. Såg ”precis” ut som nytt godis…

   Småstenarna hade jag glömt. Men vilken tur att man har sina pappor, de är så tacksamma att utsätta för dåliga skämt.

   (Vad roliga vi var när vi lade en massa saker på pappa när han sov middag. Han envisades ju med att ligga på golvet i vardagsrummet och sova. Tänk vad förvånad han måste blivit varje gång han vaknade och var överbelarmad av fjärrkontroller, miniräknare, tidningar och dylikt.Tror att han skrattade lite första gången och då fortsatte vi frenetiskt varje middagsvila under en period. Det var säkert jättelätt att sova när vi sprang omkring och fnittrade och staplade grejer på honom…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s