International street market

 Idag har varit en härlig sensommardag!image

Jag vaknade av att Bäbisen satt med ett stort leende och försökte sätta på mig mina glasögon som han så fint hade lyckats hämta ner från nattduksbordet. Han kämpade på ganska bra och fick dem nästan att sitta kvar, fast han inte hade vikt ut skarvarna. Han är så duktig!

Sen åt vi lite gröt och hämtade upp Bäbisens Mormor och for in till Linköping för att besöka International Street Market. Det var en trevlig tillställning! Mycket mat och många dofter. Bakelser, godis, korvar, ostar, kryddor, oliver, nötter och allt man kan tänka sig! Vid många stånd lagade de mat i stora kärl eller bakade bröd och det pratades utrikiska till både höger och vänster.

image

Greek Taverna! Där åt Pappsen och jag två gånger när vi var i San Augustin. Så gott!

image

Engelsk fudge! Här spelade de så bra musik så vi var tvungna att handla!

Det är svårt det här med engelskan. Bäbisens Mormor och jag hade stora problem med att veta vad vi skulle svara när alla avslutade köpen med ”Have a nice day!”

Vi svarade ”The same to you.” men det låg inte riktigt bra i munnen. Vad svarar man egentligen?

Nåväl, vi köpte korv i flera stånd, dyr engelsk fudge, nybakat bröd och åt spansk paella. De hade ett helt stånd med cheddarost av olika slag också så det ville vi köpa.

”One cheddarost, please!” sa Bäbisens Mormor förnumstigt.

”Which one do you want?” undrade engelsmannen.

”C-H-E-D-D-A-R” förtydligade Bäbisens Mormor.

Haha.

Det var verkligen en upplevelser för ett par lantisar! Bäbisen och jag blev nästan yra i huvudet av alla intryck. Jag köpte en strandklänning också och när den trevliga och pratglade försäljaren överraskat Bäbisen genom att smyga upp på olika sidor om vagnen så blev både Bäbisen och jag så vimmelkantiga att vi fick åka hem.

Sen tog vi en lång middagslur både Bäbisen och jag. (Jag blir mer och mer lik en Bäbis ju längre tid jag spenderar hemma. Idag var första dagen som Bäbisen bara sovit ett pass och jag känner verkligen hur trött jag är nu ikväll.)

Men vi åkte i alla fall ut till Bäbisens Morfar och tankade själen lite vid åkrarna. Alla vi syskon var där och vi promenerade, pratade och lekte med barnen.

wpid-20130823_1719452  Det är så vackert nu i skördetider!

image

Rågvete

image

Ja, jag borde tagit en bättre bild men tanken slog mig inte förrän vi ätit upp så ni får nöja mig med min instagram-skryt-bild.

Och det är fint att få tapas som start på fredagsmyset. Tunt skuren salami, tjocka skivor cheddar, österrikiskt vallmobröd och varsin kall öl!

Hur gott som helst!

Till efterrätt blir det engelsk fudge!

7 tankar om “International street market

 1. Tack för en jättetrevlig förmiddag! 🙂 :)..Det är inte enkelt med all utrikiska och gammal skolengelska……men roligt!….Eftermiddagen på landet låter oxå underbar…………….

 2. Vilken härlig dag ni haft!!! Underbar 🙂 Ibland tror jag att sommaren är som allra vackrast i Augusti!!
  Luften, solen, och allt som mognat på åkrarna….
  Apropå: Have a nice day…väldigt vanligt i England att de säger o. ni svarade alldeles rätt: ”The same to you”….eller ”You too”….

  • Ja, det är väldigt vackert så här års. Och man är inte så stressad över att ta vara på alla vackra dagar så här i slutet av sommren utan kan njuta på ett annat sätt.

   Åh, så bra! Då svarade vi rätt fast det lät konstigt när vi sa det! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s