Saker jag vet och inte förstår

När man var liten längtade man verkligen efter att bli vuxen! Man ville få bestämma över sig själv och göra precis som man ville.

”Längta inte efter det!” sa alltid de vuxna. ”Det är så skönt att vara barn och barndomen går så fort förbi ändå.”

Och ett tu tre är man där – man är vuxen! Men jag tycker nog inte att det är så dumt ändå! Man är trygg, känner sig själv och vet oftast vad man vill ha.

Som till exempel:

Jag har tänkt att det vore SÅ skönt att sitta i en hammock.

Jag fick en, och ja! Det var precis så avslappnande och skönt som jag hade tänkt mig!

DSC_1053

Fast allra bäst gjorde den sig i liggande läge

Tänk så klok man har blivit!

Och här då? Karlsbadergifflar med choklad och valnötter. Vad borde jag tycka om det?  Mmmm… jo,det borde ju smaka helt fantastiskt!

DSC_0084

Valnötter och choklad! Det kan bara inte bli fel!

Nu har jag bakat dem och… minsann! De var precis så goda som jag fantiserat om. (Och dreglat och drömt och dreglat och tänkt och dreglar nu igen när jag tänker på dem.)

MEN…

det finns fortfarande saker som jag inte riktigt har förstått.

Varför måste man ställa in nåt i kylen på den plats där man just har tagit ut nåt annat som snart ska in igen?  Varför tar man ut smöret i ena sekunden för att snabbt som ögat ställa in gammal potatis i den oemotståndliga luckan som uppkommit? Varje gång!?

DSC_0087

Här ställer jag genast in något utan att tänka.

Hur gammal måste man bli för att komma ihåg att en ledig plats i kylen är för bra för att vara sann?

PS. Jag förstår heller inte vad det är för roligt med att svara nej på skoj när folk ber om hjälp. ”Kan du hjälpa mig att öppna den här?” ”Näe! Höhöhö!” Ja, men det där var ju jättefyndigt sagt höddudu. Nytänkande. Och vitsigt.

DS. Jag förstår inte heller varför det inte är tillåtet med insemination för singelkvinnor i Sverige.

15 tankar om “Saker jag vet och inte förstår

 1. hahaha- det där med kylen känner jag igen…ett lustigt fenomen….verkar vara likadant för alla!
  Och hamocken-lyllos som har en!!!
  Ha en fin helg!
  Ps.att inte singelkvinnor får inseminera är helt galet…..

  • Ja, jag kan tro att alla har en tendens att raskt stoppa in nåt i det där hålet i kylen. Pappsen gör det med, så fort man vänder ryggen till har han ställt in öl.

   Jag har inte riktigt tänkt på det där med singelkvinnor och konstbefruktning innan, men nu när jag gjort det blir jag lite irriterad. Jag som är så stolt över Sverige som är så modernt och jämställt!?

  • Ja, visst är det bäst med både pappa och mamma men många barn har ensamstående mammor (eller pappor) och även om det är tufft som ensamstående förälder så tror jag att de är väl värda att få ha barn, de med. Och barnen har det nog väl så bra. Jag vet inte vad argumentet är för att det inte är tillåtet men får väl googla! 🙂

 2. Men det är självklart inte någon helt enkel fråga! Det är klart att det är bäst för barnen att veta att det ändå finns en pappa nånstans, även om han inte lever med familjen. Det är förstås inte samma sak att bara ha en donator som mamman inte känner. Och hur gör man med de ensamstående männen?

  Man menar att det inte är en rättighet att få barn, det är inte självklart att alla ska få bli gravida bara för att de gärna vill bli mammor.

 3. Det där med kylen är faktiskt underligt. Och varför är det alltid så trångt i den ??? Är kylen för liten eller har vi det för bra i Sverige ??? Och jaaa…till insemination för singelkvinnor i Sverige. Det finns många barn, som har en pappa och ändå finns han inte där för dem. För han har inte tid eller intresse….Jag tycker att alla som önskar sig barn att älska, borde få all hjälp som finns.

 4. Det är en svår fråga…….och ensamstående män som Du säger……..det finns barn i världen som varken har mamma eller pappa…och här finns män och kvinnor som inte kan få barn……

 5. Jag gillar också att ha blivit vuxen och kunna bestämma själv! 😄 Lät nyss mina små kottar få ha fredagsmys med ostbågar, tända ljus och fångarna på fortet. – åh vad mysigt de tyckte det var. Mitt i en reklam bestämde plötsligt deras mamma att nu är det dags att sova. Bölande blev det… Jag stänger av tv:n och envisas med att de visst måste sova. Bäddar ner dem i sängarna. Slår på tv:n igen och kryper ner under filten. När jag ser mej om bakom axeln ser jag en ledsen tjej… -Varför får du fortsätta titta för mamma? 😥 -därför att jag är vuxen och behöver inte sova lika mycket som er. Sov nu!!!! Lite osams blev vi och lite dåligt samvete har jag väl… Men när hon blir vuxen är det hennes tur att få bestämma. Nu är det min tur!! 😉

  • Ja, du förtjänar att få sitta och dega lite vid tv:n, efter alla störda nätter och allt man går igenom som småbarnsförälder!
   De ska vara glada att de har fredagsmys alls! 😉
   Pappsen och jag pratade just om det – fanns det fredagsmys när vi var små? Visst kunde vi få hembakt pizza och varma mackor ibland och vi tittade på disneydags och fångarna på fortet medan pappa läste tidningen och mamma fejade i köket, men det var inte samma mysgrej som i dagens barnfamiljer. Väl? Ljus tände vi väl bara till advent och när det var strömlöst? Och lördagsgodiset åt vi mitt på dagen. Inte till tv:n. Men trevligt hade vi det hur som haver!

 6. Största fördelen med att vara vuxen måste väl vara att gör man något dumt hemma får man bara skäll av sig själv. Ett barn får ovett av sina föräldrar men en förälder kan vid ett motsvarande övertramp bara mumla något om ”det var ju dumt” och sedan är saken borta. Vid det laget har barnet dömts till rumsarrest resten av dagen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s