Trädgårdskonst

Jag har tidigare inte varit så förtjust i trädgårdskonst. Växter har jag alltid älskat men prylar har jag inte velat ha i min trädgård.

Men jag börjar ändra mig!

Jag tycker att en trädgård ska ha många bottnar. Att det ska finnas saker att upptäcka och fästa blicken på, fina växter och krukor men även andra föremål.

Redan för några år sen smygstartade jag med saker som även har en praktisk funktion, som mitt hängande fågelbad,

20140507-123956.jpg

mitt fina ekfat,

20140507-124022.jpg

och min söta lilla fontängroda.

20140507-124052.jpg

I år har jag satt ut två skyltar med poesi i trädgården. De kommer att göra sig bättre när det blir mer grönt runt dem och det är också meningen att de ska bli rostiga.

20140507-124350.jpg

Följ inte redan upptrampade stigar gå istället där det inte finns någon stig och lämna ett spår

20140507-124400.jpg
Undret är inte att flyga i luften eller att gå på vattnet utan att vandra på jorden

Jag är nog fortfarande sån att jag inte vill ha en klassiskt trädgårdstomte, men när jag såg att det fanns söta trädgårdsälvor blev jag väldigt sugen på att sätta ut några såna i trädgården! Jag får se om jag slår till på ett par framöver.

20140507-125021.jpg

Pappsen och jag har många stora projekt i trädgården, men ju mer vi jobbar i den desto mer trivs vi! Men även dessa små projekt, som att sätta ut skyltar och figurer, gör en del för trädgården.

Allt i trädgården var ju inte som vi ville ha det från början. Till exempel har vi mycket bergenior i rabatterna, en växt som ingen av oss är så förtjust i, men jag har börjat att vänja mig och tycker att det kan vara fint i små mängder. Som här i min kantrabatt där bladen blir en ganska fin kontrast.

20140507-125354.jpg

Bakom pergolan har vi en riktig skuggrabatt med nästan bara bergenia. Den är inte så fin och Pappsen vill gräva bort dem. Men jag tror att det är svårt att få så värst mycket att trivas där och eftersom det ändå är en undanskymd del av trädgården lägger jag hellre ner tid på andra rabatter.

20140507-125639.jpg
Men nu har kommit på att jag kan göra denna skuggiga, tråkiga rabatt till en rolig rabatt för barn genom att sätta ut just trädgårdsfigurer! Vad sägs om ett par svampar och kanske ett troll eller nåt som är spännande och roligt för små barn att titta på?

Det kanske kan bli en lite rolig rabatt av det där fula, tråkiga hörnet i trädgården också.

10 tankar om “Trädgårdskonst

  1. jag och R. älskar er trädgård….så fin och rogivande. Vilken kul idé att göra den skuggiga rabatten till en rolig rabatt för barn. Tummen upp för det 🙂 Fågelbadet är väldigt vackert också. Älvor i trädgården….jaaaa ❤ Och nästa gång måste jag med egna ögon läsa era nya skyltar ❤

    • Ja, vi tycker också så mycket om våran trädgård. Det var mycket den vi föll för när vi köpte huset. Jag blir mer och mer förtjust i figurer, snart har jag väl trädgårdstomtar också!

    • Ja. När vi köpte huset ingick det kartor på trädgården som förra ägarna ritat. Det var 33 rabatter, fast många små. Och i en del av trädgården ligger ett lite torp från 1700-talet. Där ska Pappsen elda i vedspisen och koka kaffe. Eller spela tv-spel och dricka öl, han har inte bestämt sig än.

  2. Ni har så fin trädgård. Så mysigt med en del av trädgården för barn……..kanske som en sagostig 🙂

    • Ja, en sagostig borde jag ha. Fler stigar överlag vore mysigt, det har vi inte nu. Och så vill jag ha många sittplatser! En trädgård ska inbjuda till vila och eftertanke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s