Pappaskämt #22

20140510-130718.jpg

Karlar må klaga och sucka högljutt över att vi kvinntimmer shoppar, hänger på modesidor på nätet och inte håller i pengarna, men vem är egentligen den mest köptokiga i familjen?

Ja, inte är det kvinnan.

Och inte heller barnen.

Det är mannen som ska ha de senaste tekniska prylarna, lulllull till bilen, verktyg och allehanda mackapärer. Och då får det kosta!

”Ny duschtvål??” säger mannen och himlar med ögonen inne på Rusta. ”Har du inte redan en tvål hemma?” fortsätter han och tittar sig omkring eftersom han här känner att han var lite rolig och hoppas att nån annan i affären hört honom.

När han märker att de uppskattande blickarna från övriga shoppare uteblir suckar han ändå teatraliskt och tänker att det nog ändå kan bli en god historia att dra på nästa träff med vännerna. Frugan som inte kan hålla i pengar!

När kvinnan i all hast köpt duschtvål, tvättmedel och wettexdukar går färden till Biltema och sen väntar en lång inspektion av hyllorna på Jula. Sticksåg, strålkastastare till videokameran och fjärrstyrda eluttag är ju ett måste, enligt mannen. Och radiostyrd helikopter likaså. Ja, eller kanske inget måste men det är fränt och det väger också tungt.

Fast mannen använder ju i alla fall sina saker flitigt.

Ja, åtminstone precis i början. Då ska hela familjen engageras och lovorda sticksågen och imponeras över mannens oväntade skicklighet med den radiostyrda helikoptern.

Fast efter ett par dagar har mannen återigen hamnat i det lätt apatiska tillstånd man får av att läsa för många annonser på blocket att de nya prylarna fallit i glömska.

10 tankar om “Pappaskämt #22

 1. Jag kan ju egentligen inte klaga 😉 Vill jag shoppa kläder etc…följer maken med in i affären o. försöker t.om. hjälpa till. Han klagar aldrig, hur många jeans jag än provar. Men iaf…vad är det för roligt med Jula ??? För att inte tala om Biltema…mitt mardrömsställe 😦 Fast jag följer snällt med dit-in. Klagar o. gnäller bara lite. 😉 Man får överse att vi gillar olika saker …vi kvinnor och männen. Så är det bara. Har Pappsen redan tröttnat på den radiostyrda helikoptern….???? Fast en sticksåg kan ju vara ganska tufft! Det har jag ingen egen 😉

  • Du har en snäll man! Vi går inte på stan tillsammans så ofta. När vi gör det så delar vi på oss. Och ska Pappsen in på Jula eller biltema sitter jag kvar i bilen!

 2. Hihi. Vi har hela källaren fylld med bra-att-ha-maskiner och då talar vi om tungviktare som bandsåg, pelarborrmaskin, svarv, rikt- och planhyvel OCH kompressor för tryckluften. Att jag har en sisådär 25 klänningar och minst lika många skor tycker inte jag hör hit 😉

  • Ja, behöver man ett verktyg en gång måste det ju köpas. Låna bär emot! Och det är ju så bra att ha! 😉

   Nä, klänningar är bra och skor ännu bättre för dem växer man ju sällan ur! Man vet aldrig när de kan komma till pass!

   • Nja, bara delvis. Den äldre generationen hänger inte så mycket på nätet och köper inte så många tekniska prylar (oftast). Men biltema-katalogen är vältummad och även om de inte är lika impulsiva så slår de också till på verktyg och apparater som de sen inte använder särskilt mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s