Har du nån låt på hjärnan?

imageVisst är det lite konstigt att just musik sätter sig på hjärnan? Det är ju inte som att en fågelsång fastnar och kör om och om inne i huvudet!

Det är också lite kul att vissa låtar fastnar mer än andra. En del låtar poppar ju upp när det passar in i sammanhanget. När jag fryser börjar det till exempel att spela ”It’s cold around me, the night is young…” i mitt huvud. (Jag vet inte ens vad det är för låt.)

Och sen verkar det som att många har en och samma låt som kan sitta hur länge som helst. Själv har jag haft Cardigans ”Lovefool” på hjärnan i minst fem år nu. Är jag ensam och det blir för tyst omkring mig öppnas munnen och ut strömmar ”Dear I fear we’re facing a problem…” i ostämd takt.

Konstigt!

Vad har du för låt på hjärnan?

16 tankar om “Har du nån låt på hjärnan?

  1. Tyvärr…måste jag säga, så har jag någon låt på hjärnan nästan alltid. Just nu har det varit en låt från någon TV-reklam. (och det är inte det roligaste…avskyr reklam) Annars låter det likadant mest hela tiden från mig: ”Han har öppnat Pärleporten”….! ❤ Och varför den sitter i mitt huvud, vet jag inte ? 😉

    • Haha, det är festligt med Pärleporten tycker jag! Den biter sig fast, tydligen! Man kan verkligen undra vad det kommer ifrån. 🙂

  2. ”Vad gör du nu för tiden? Varför hör du aldrig av dig?” Dök plötsligt upp i mitt huvud idag och jag var tvungen att öppna munnen och släpa ut den på hög volym till en förvånad 1-åring på jobbet.

  3. Omusikalisk som jag är 😦 så får jag sällan en låt på hjärnan……………….och får jag det nån gång så släpper jag inte ut den, utom möjligen ”i ett hus i skogens slut” ihop med nåt av barnbarnen 🙂

  4. Haft den i huvudet sen i julas, flera gånger om dagen sjunger jag delar av den. ”Låt din stjärnas ljus”. Ibland kommer jag på mig själv med att sitta och försöka få ut den på tösens lilla ”piano”. 😩

    • Ojojoj, den hade jag länge i huvudet efter julövningarna med kören! Hoppas du får till den på minisynthen! 😉 Dessutom klämmer jag ofta i med ”Det är nu som livet är mitt…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s