Milt uttryckt?

Jag är en riktigt prudentlig människa. Framför allt är jag väldigt lydig!

Förutom att jag inte trycker på knappar där det står att man inte får trycka så svär jag extremt sällan. Helt enkelt eftersom mina föräldrar sa till oss när vi var små att man inte fick. Då gör man väl inte det bara? tänkte jag.

Däremot tycker jag att det är jätteroligt med mildare varianter som folk använder istället för svordomar, som järnspikar, dra på trissor, kors i taket och liknande. Det låter ju så kul!

Ännu roligare är mer ovanliga och kanske självpåkomna ”svordomar”. Jag kände en gång en man som använde Skänninge som svordom. Det är ju en ort här i närheten och det tog lååång tid innan jag förstod vad han menade med det…

Själv kan jag säga apa eller himla pannkaka när jag vill använda en mild ed.

Har du någon favorit bland milda svordomar? Eller känner du nån som använder nåt roligt uttryck?

20140725-135832-50312471.jpg

20140725-135844-50324965.jpg
Milda makaroner!

12 tankar om “Milt uttryckt?

  1. Haha härligt ! Jag svär sällan men när det väl blir får ett enkelt f*n funka. Men det värsta min mamma kan säga är ”apa”. Då är hon arg !

  2. Jag svär för mycket….det vet jag. men jag kan också ”uppföra” mig i barns sällskap och säga till exempel: Faaaa……ster också! 🙂 Sjutton också, tycker jag är en lagom svordom. Mor min svor aldrig. Om det nån gång hände något dåligt, så hon reagerade o. ville svära…så sa hon: Uscha-an….det tycker jag låter som en liten, liten svordom. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s