Rullad pannkaka

Vem gillar inte crepes? Men det tar ju lite tid att steka en massa tunna pannkakor, göra fyllning och rulla, rulla, rulla. Jag brukar istället göra en enda stor pannkaksrulle! Då blir det genast en snabb-rätt!

Till en sats behöver du:

2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
3 ägg

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda mjöl och salt i en skål. Vispa ner mjölk och grädde och sedan äggen.

Häll smeten i en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 15 minuter.

Under tiden pannkakan är i ugnen hinner du göra fyllning. Sist gjorde jag räkstuvning, det blev så gott!

När pannkakan är färdig är det bara att lägga den över pannkakan är rulla den till en stor rulle. Vill man gärna ha ost över kan man riva över det och ställa in rullen i ugnen igen tills osten smält.

   

4 tankar om “Rullad pannkaka

  1. Pannkaksrulle 🙂 Längesen jag gjorde en sån. Min fylldes med köttfärsröra…kommer jag ihåg och så riven ost uppepå, som fick smälta i ugnen. Gott!!! Kanske dags att göra en med räkstuvning. Din ser mumsig ut!! Fast ägg….glömde du skriva dom i receptet?

    • Ja, jag ändrade ordningen på ingredienserna innan jag la ut och då missade jag att skriva till äggen! Tack för påminnelsen! 😊 Ja, förut har jag mest gjort med köttfärsröra, det är också så gott! 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s