Trevlig stadstur med dålig repris

Jag är i ett slags mellanland med klädstorlekar nu. Jag har ett par kilo kvar till min ursprungsvikt och jag tror att jag kommer att gå ner till den igen, om jag ammar ordentligt och inte äter för mycket glass i sommar. Så därför vill jag inte köpa för mycket nya kläder nu, samtidigt som mina gamla kläder inte sitter helt bra än.

I helgen var vi på bollskola med Barnet. Jag tänkte ta ett par ganska lösa shorts och en t-shirt som inte var så tight. När jag drog på mig shortsen satt de som en vakuumförpackning på kroppen.

”Jo, men jag kan nog röra mig.” tänkte jag och provade.

Jag må ha promenerat långsamt men knappen i shortsen for ut med desto högre hastighet. Och t-shirten som jag tänkt ha slimmade mot kroppen på ett föga smickrande sätt. I brådrasket fick jag slita åt mig nåt annat som åtminstone satt lite löst, så jag fick vippa runt på fotbollsplanen med volangkjol och en top med paljetter på. Men det gick ju bra, man kastar sig ju inte riktigt i gräset på liv och död på ett sånt arrangemang.

Idag åkte syrran, Lillan och jag in till stan för att ändå köpa lite nya kläder, mest för att köpa varsin ny bikini. Jag hoppas på många bad med barnen i sommar och då vill jag ha en lite förlåtande bikini.

Det kändes som ett nästintill omöjligt uppdrag men vi gick in på Triumph och jag föll för första bikinin som jag provade! Det var urplockat i storlekarna men jag hade tur och hittade en som passade! Lite dyr för en mammaledig snåljåp, men jag var jättenöjd.

Jag var riktigt i köpartagen så jag unnade mig en ny mascara för första gången på många år också. Jag har tänkt köpa ny länge men alltid snålat ur. 

Sen började Lillan bli gnällig i vagnen så vi fick bära henne en del och så gick kassarna lite fram och tillbaka i och ur vagnen medan vi bar henne. 

Vi gjorde några fler fynd, åt varsin riktigt god pasta med kyckling, grönsaker och svamp, fyndade lite till och sen åkte vi till barnens mormor.

Där visade vi upp vad vi hade köpt.

”Ja, men nu vill jag se bikinin!” tyckte Mormor.

Men påsen med bikinin fanns ingenstans… Jag hade gjort en dålig repris och ställt ifrån mig påsen nånstans och glömt bort den. 

Tänk att jag ska vara så urbota klantig! Det var likadant sist syrran och jag var i stan. Då lämnade jag en påse i en provhytt, men som tur var saknade jag den när vi lunchade och vi kunde springa tillbaka till affärerna och fråga om nån sett den. Den gången hade jag tur.

Nu har jag ringt till väktaren på köpcentret för han får allt från affärerna som är kvarglömt. Han skulle ringa upp om han fick in påsen, men än har han inte ringt. Och nu när jag skulle testa min nya mascara kom jag på att jag la den i Triumph-påsen…

Jaha, vad ska man säga. Jag får väl vara glad att jag fick med Lillan hem i alla fall. Och så håller jag tummarna för att väktaren ringer imorgon. Än har jag inte riktigt gett upp hoppet.

  
Annars får jag ta min gamla bikini och gömma mig i vassen i sommar.

6 tankar om “Trevlig stadstur med dålig repris

 1. Du behöver alls inte gömma dej i vassen! Du kan stolt gå mitt på stranden………….men i fjolårets bikini, för jag tror inte chansen är så stor att du får tillbaka din påse. 😦 Hoppas jag har fel!
  Lillan är värsta charmtrollet med sitt stora smile så fort man tittar på henne….och hon blev inte glömd utan fick följa med hem igen 🙂 🙂

  • Nä, ingen har ringt om nån påse. 😔 Det är någon annan som får gå och glassa i en Triumph-bikini och med fina ögonfransar i sommar. 😁😁
   Ja, hon är världens goaste, Lillan. ❤️

 2. Håller med Mait!!! Gå till stranden i din ”gamla” bikini…du är så fin i figuren ❤ ❤ Och jaaa….Lillan är underbar….så glad ❤

  • Ja, jag har i alla fall inte råd med nån mer märkesbikini i sommar, i så fall får det bli en billig på rea. 😉
   Lillan är så fantastiskt glad och fin. ❤️

 3. Ja usch o fy så surt när man för en gångs skull satsar på en dyrare bikini och mascara!! Hoppades väl att någon ärlig lämnat in påsen, men ju längre tiden går desto mindre är chansen. Och jag håller med, inga svårigheter att ha Lillan med i stan. Så nöjd och beskedlig liten tjej ni har!

  • Ja, jag tycker att det är tjuvaktigt att inte lämna in saker man hittar. Inte kan man väl bada med gott samvete i sommar då? Nu i efterhand önskar jag såklart att jag köpt en riktigt billig bikini till denna sommar, men men… Och min fyra år gamla mascara från Ullared får hänga i lite till. Jag sminkar mig ju så sällan ändå. 😄
   Ja, Lillan som ler så det rycker i hela kroppen på henne när man gullar med henne. Vi har så fina barn. ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s