Det finns en dag för allt!

Jo, nu går jag nuts (ja, så kan man skriva fast man passerat 30) och lägger ut två inlägg på samma dag. Det är oftast inte inspirationen som sätter p (se här, ett uttryck mer lämpligt för min åldersgrupp) utan det är mer tidsbrist som begränsar mitt bloggande.

Idag pratade vi om att det finns så många olika dagar för allt och alla. Snart är det dags för en av de mer välkända – kanelbullens dag den 4:e oktober, men det finns ju så många fler! Jag blev lite sugen på att kolla om de fanns listade någonstans och hittade denna sida:

Norrmejerier – årets matdagar

som beskriver årets alla matdagar. Jag hade faktiskt fel i min känsla att det mest är onyttiga saker som har en egen dag (kanske ligger det bara mer ekonomiskt intresse i dem från affärernas sida) men den 6:e maj är det till exempel både morotens dag och nässlans dag!

Men det finns ju inte bara matdagar. Vi har ju tulpanens dag den 15:e januari, men vilka finns det mer? Jo, idag har vi skolmjölkens dag! Det kan man se på den här sidan:

Temadagar

Kanske fyller du år på någon rolig dag?

IMG_5177

Vissa dagar varierar från år till år. Fettisdagen inträffar på tisdagen sju veckor innan påsk. 2016 blir det tisdagen den 9/2.

5 tankar om “Det finns en dag för allt!

  1. Hittade inget speciellt på min dag den 12:e, så jag kör på den 15:e januari ….några dagar senare. 😉 Tulpanens Dag ❤ Hittade inget på Din Dag, Lina ❤ Men det fanns många Tema-dagar för andra i släkten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s