Årets första bastubad

Det fanns flera saker som gjorde att vi föll för huset när vi köpte det.

Badtunna.

Pergola.

Pool (ful plastpool men vaddå).

Bastu.

Växthus.

Sen visade det sig att det mesta kanske inte var så mycket att hänga i julgranen. En del hade passerat bäst-före-datum och krävde mer underhållning än vad det var värt som nöje. Badtunnan och poolen är minnen blott och pergolan står med på ”göra-om-listan”.

Men växthuset använder jag och bastu badar vi lite nu och då!

Bastun kräver ingen underhållning, mer än när vi ska använda den, och blir lite kvällslyx när barnen sover. Enda projektet vi har för bastun framöver är att byta ut trädörren mot en i glas. Som småbarnsföräldrar är det smidigt med sånt som finns inne i huset så att man har nära till barnen om de vaknar.

Årets första pass i bastun blev i helgen. Det känns skönt att sitta med en hårinpackning och svettas och bara vara. Dessutom blir det lite passiv träning för blodkärlen och det är ungefär all träning som erbjuds mina kärl nu, så det är inte fy skam.

Pappsen är den som brukar propsa på att vi ska basta men väl i bastun är han den som storknar först. Mycket prat och lite verkstad. Men ingen av oss har så mycket krut i oss att vi springer ut och rullar oss i snön efterå. Fast nån gång kanske man borde våga… Kanske nästa gång??

6 tankar om “Årets första bastubad

 1. När jag gick i småskolan (på Hedenhös tid ) var det obligatoriskt att gå med klassen till badhuset. Jag tyckte det var otäckt i bastun och ville gå ut, men en av fröknarna höll för dörren. Jag glömmer det aldrig och har inte badat bastu sen dess. 😦
  Men pool och växthus skulle jag vilja ha 🙂 🙂

  • Det är helt fruktansvärt att en fröken kunde göra nåt sånt! Usch, vet att du sagt att du blev instängd men trodde att det var av en elev, inte av en fröken. 😦 Förstår att du inte velat basta efter det.

   När vi åkte till simhallen fick vi basta om vi ville efteråt. Jag tyckte inte om att simma men tyckte mycket om att basta! 🙂

  • Ja, precis! Man får lite plåga sig igenom det… men ändå är det skönt. 🙂 Vi hade inte jättevarmt, knappt 80 grader och det var rätt lagom.

  • Ja, visst är det lyxigt! Fast ibland glömmer vi bort att vi har den och utnyttjar den inte så mycket. Men nu ska vi försöka med en gång till ganska snart! 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s