Kusinerna från landet

Idag står det tvätta barnvagnar på agendan. Grannarnas hankatter tävlar om att märka revir på våran trappa och nu på sista tiden har de spetsat in sig på barnvagnarna som står där. Jag gillar ju katter, men inte kattkiss, särskilt inte i sitsarna på barnvagnarna.

Lillan har fått leka med mina glasögon när jag har försökt somna om på morgonen och nu har hon äntligen haft sönder dem. Ja, jag blev besviken först men med tanke på att jag aldrig har gillat dem så var det egentligen i grevens tid.

Stressat en morgon åkte vi till optikern, jag, Lillan och barnens Morfar. Jag hittade inget annat än en lerig overall till Lillan, som hon dessutom smörjt in med banan till stora kräksliknande fläckar, men det fick duga. Barnvagnen var nerstänkt med lera och hade den sedvanliga uppsättningen av trädgårdsredskap under sig (men vet aldrig när man går förbi något som kräver hacka, spade eller sekatör.) Först när jag lastat in barnvagnen i bilen insåg jag att det var kattkiss på hjulen, men jag hann bara med en snabb avtorkning som jag hoppades skulle göra susen.

Motala var kallt och blåsigt. ”Som de har förstört här.” sa Morfar när vi gick över torget. ”Tänk, förr var det parkering överallt.” Morfar sköt iväg en bondsnytning på torget, inte för att markera sin besvikelse, utan bara för att han behövde snyta sig just där och just då.

”Ja, det är helt uppåt väggarna.” sa jag.

Inne hos optikern kände jag mig inte helt otippat som kusinen från landet med mitt smutsiga barn och med min leriga vagn. Jag fick ta av mig linserna direkt, men sen blev det en del väntestunder. Jag klev där som en blind höna, med en trött och gnällig Lillan, en Morfar som klagade över priserna och med den alltmer påträngande lukten av kattkiss som spred sig i rummet. När det blev min tur att få hjälp med bågar försökte jag därför raska på en del och provade bara några från den billigaste hyllan. Expediten försökte ibland leta upp några tuffare bågar från hyllan bredvid, men hejdades varje gång av ett bröl från Morfar.

Eftersom det gick ganska fort minns jag inte riktigt hur bågarna jag valde såg ut, men jag tror att det var ungefär så här.


Det ska bli så skönt att få hämta hem dem så att jag kan få vila ögonen från att ha linser från morgon till kväll! Och jag är spänd på att se hur de såg ut på!

Och när vi så äntligen var klara hos optikern var det skönt att få ta kisse-vagnen och gå tillbaka till bilen igen. Bredvid parkeringen lekte en hord med skrikande och stojande dagisbarn.

”Det finns inget värre ljud.” sa Morfar och medan en uppiffad stadstjej förstrött tittade på medan vi lastade in oss i bilen gjorde Morfar en sista bondsnytning innan vi skumpade tillbaka till vischan.

Dit där vi hör hemma.

9 tankar om “Kusinerna från landet

 1. Oj vilken stadsresa! Du är en tuff tjej som klarar både bondsnytningar och kissig barnvagn. 🙂 🙂
  Jag följer gärna med och hämtar dina nya ”glojärn” 😉 lovar att inte bondsnyta mej på torget 🙂

  • Du får gärna följa med och hämta glasögonen om det är nån dag när du är ledig. Det borde bli imorgon eller på torsdag. Jag har tvättat barnvagnarna som sjutton med såpa och högtryckstvätt och nu står de i hallen, så de borde vara kissfria till nästa stadsresa. 😊
   Lova nu inget som du inte säkert kan hålla. 😉😉

 2. Usch….inte bonnsnytande!!! 😕😕 Hoppas du fått dina brillor nu! Säkert passar du jättefint i dem. Ska bli kul att se. Önskar er en mysig, fin Påsk 💝😃💝

  • Ja, nu har jag mina glasögon. Men samtidigt vill jag ge dagens ris till specsavers i Motala. Jag har haft en sån huvudvärk nu när jag tvingats ha linser så mycket så jag har verkligen längtat efter mina glasögon. I onsdags låg jag under ett täcke på golvet i vardagsrummet med barnen krypandes över mig, så jobbigt var det. De sa att det skulle ta max en vecka innan glasögonen var klara, sen skulle de ringa. I torsdags ringde jag själv och frågade om de inte var klara snart. Jodå, de kom hit i förrgår, fnittrade de. De ringde en gång på tisdagen och det var upptaget, sa de och då tyckte de tydligen att de gjort sitt. Jag blev så besviken på dem! Två dagar av migränliknande huvudvärk i onödan. 😁😁😁

   Det såg lite ovant ut först men nu har jag vant mig och tycker att det ganska fina. 😊

   En fin påsk till er också!

   • Bra att det ordnade sig ❤ Själv går jag också till dom, sen flera år tillbaka. Är väl inte 100 nöjd…tycker de kan hjälpa till lite bättre, när man ska välja stil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s