Aklejor och azalea

Det är så roligt i trädgården nu när det slår ut nya knoppar hela tiden! Helst skulle  jag vilja fota varenda blomma och lägga ut på både blogg och instagram men jag tror inte att så många skulle orka med mig då.

Men några godingar vill jag ändå dela med mig av.

Azalean knoppar och jag tror nästan att den är som vackrast nu! Jag har utökar rabatten runt tunnan med ormrot, nysört och iris men de har inte riktigt kommit igång än. Tänk, den här rabatten som vi funderade på att ta bort från början! Och när vi tog bort gamla dammen var Pappsen snabb att fylla igen och sätta gräsfrön (det är det enda Pappsen planterar men han gör det med stor frenesi). Jag grävde bort alla gräsfrön och så lade vi ut de ljusa stenarna och överdelen av mitt ekfat där istället. Nu gillar han att sitta på bänken och titta på rabatterna och njuta av svalorna som skriar i luften. Minsann.

Och nu blommar äntligen aklejorna Black Barlow och Nora Barlow. Jag köpte en akleja på en marknad för ett par år sedan. När den slog ut och var nästan svart blev jag väldigt besviken. Jag trodde det skulle vara en vanlig hederlig akleja! Sen tyckte jag att den gjorde sigfint i min rabatt och i år planterade jag några fler. Jag köpte även några Nora Barlow, som också är snygga!

IMG_8321

Det går både bra och dåligt med min krukodling. Taklöken är trevlig i sin zinkkruka och bakom den har jag satt några bönor. Men mycket har jag inte ens planterat än. Käre Pappsen håller på att snickra odlingsbänkar till mig där jag ska sätta mina sista fröer. Jag tycker väldigt mycket om att jag bara kan göra en ritning och lämna till Pappsen så åker han och fixar och bygger, men hans tidsplan är inte riktigt i linje med min!

Nåja, det blir bra när det blir klart. Och då kommer det bilder på de fina bänkarna.

3 tankar om “Aklejor och azalea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s