Barfota utan strumpor och skor

Jag och mina barn går barfota under större delen av sommaren. Det är nog mest för att jag är för bekväm för att leta upp skor och dessutom är jag van vid att gå barfota sen barnsben, så det ska mycket till för att jag ska få ont i fötterna.

Sen jag var liten har jag också alltid fått höra att ”det är ju så nyttigt att gå barfota!

Men vad är det bra för då? Det har jag inte kollat upp.

Förrän nu!

Att gå barfota är bra av många anledningar. Främst för att det tränar fötterna på ett annat sätt än när de är instängda i ett par skor. Även knän och rumpa sägs få bättre träning.

Venerna i benen blir starkare, vilket bland annat motverkar åderbråck.

Fötterna utsätts för olika mikroorganismer och partiklar vilket gör att vi blir motståndskraftigare mot allergier och astma.

Det stimulerar blodcirkulationen och nervändar och blir som ett slags zonterapi. Det menas att man blir mer avslappnad och att det motverkar stress och nedstämdhet.

Det är inte nödvändigtvis så att ju hårdare och vassare underlaget är, desto störst effekt får det på kroppen och sinnet, utan gräsmatta och sandstrand sägs vara bland det bästa.

Så kasta skorna nu! Och är du inte van så kan du börja lite försiktigt.

DSC_0208

5 tankar om “Barfota utan strumpor och skor

  1. Barfota så mycket som möjligt på sommaren, det gillar jag! 🙂
    Nu är det också bevisat hur nyttigt det är. Det förstår jag egentligen…rogivande att gå på gräsmattan och fot- och ben-gymnastik på promenad på sandstranden. 🙂 🙂

  2. Att gå barfota är det bästa med sommaren!👍🏻👏🏻 Försöker få barnen till det med, men det är inte det lättaste när dom t.o.m vill gå i mössa än!😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s