Sand- och vattenlek

En av de varma dagarna nu passade vi på att åka till sjön och bada! Det blev premiärbad i sjö för Lillan och det gick över förväntan! I poolen var hon väldigt skeptisk till att vara i vattnet, men i sjön gick hon omkring som ingenting och var nöjd och glad.

Barnet, som var så att säga sjövild i vattnet när han var i hennes ålder, har lugnat sig väsentligt nu när han badar. Eller nja, i poolen far han som en vilding och plaskar och skvätter men vid sjön är han just nu mer intresserad av lekar i sanden. I sista stund innan vi åkte till sjön öste jag i en uppsättning med leksaker som hink, spadar, vattenkanna och lastbil. Det kom väl till användning!

Det är den tiden i livet nu.

När Barnet var liten bebis och man gick bakom barnfamiljer på väg till badet tänkte man att man aldrig skulle bli som dem. Föräldrarna som stånkade och släpade under tyngden av färgglada badleksaker, den ena större än den andra.

Nä, jag kommer aldrig att packa bagaget fullt av uppblåsta krokodiler när vi ska bada. Och inte ska det knapras kex i tid och otid heller, tänkte jag.

Sen kom nästa sommar och jag började få låna leksaker av andra föräldrar för att hålla Barnet nöjt. Förra sommaren lånade han en stor uppblåsbar delfin och den pratar han om än. Självklart packade jag ner ett kexpaket häromdan också.

Nåja, än så länge kommer vi undan ganska bra med lite mindre och bärvänliga leksaker.

sandleksaker

Såna här saker kan hela familjen ha kul med! Jag tror att Pappsen var minst lika i gasen som Barnet när de grävde i sanden. Foto från http://www.abcleksaker.se

Sand- och vattenlekar är verkligen uppskattade av barn. Det är ändå roligt när det inte krävs så mycket för att hålla dem nöjda och sysselsatta. Hemma är bästa nöjet just nu att ha vatten i sandlådan och göra åar och sjöar och lika kul är den hemmabyggda ”glassfabriken”.

Lek när den är som bäst! Enkelt, billigt och hemmagjort. Och Barnet älskar att hälla i olika saker och se vad som händer (de omogna vinbären är en uppskattad ingrediens.)

Barn är väl för härligt kreativa?

6 tankar om “Sand- och vattenlek

  1. Känns bekant på nåt vis. Känns som att det var oss du gick bakom och granskade när vi släpade o kånkade. 😂 Men det känns bra att vi kanske får sällskap att släpa saker när vi går till stranden i sommar! 😀👍🏻

    • Men så genomskinligt var det väl inte? Jag bytte ju ut delfin mot krokodil i just det stycket! 😜😂 Haha, nä då jag menade föräldrar överlag!

  2. Tänk att man alltid vet precis hur det ska vara innan man själv får barn. 😉 Sen blir det som det blir ändå. 😉

    • Ja, det blir verkligen som det blir! 😄Många åsikter folk har innan de får barn är nog inte fel egentligen, men det är bara så svårapplicerat! Barn är inte så lättmanövrerade som man vill tro innan och när det är ens egna barn är det så mycket känslor inblandade så då gör man inte som man egentligen skulle vilja jämt heller. 😉

  3. Så bra när dagens barn kan leka, som vi lekte för evigheter sen….ja, i min ålder alltså. Och i din generation, Lina 😉 Enkla bra sommarlekar med blöt sand och massa vatten. Roligaste lekarna är väl ändå, de som är gratis …utan dyra leksaker. Härligt!!!!!!!!!!! 🙂 🙂

    • Ja, det enklaste är många gånger det bästa! Då lär sig barnen att vara kreativa och tänka själva! 😄 Bra för stackars plånboken också. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s