Ålderskris

Jag har alltid varit intresseras av hälsa! Mest hälsa på ett naturligt sätt, jag är ingen pillertrillare utan tycker om att tänka på vad jag äter, att jag får frisk luft och vistas i naturen, tänker positiva tankar och varvar ner.

Jag tycker att det är kul med skönhetsvård också, som att fixa med ansiktsmasker, peeling och hårinpackning. Däremot är jag rätt ointresserad av makeup och styling. Det är samma där. Det ska vara naturligt och för att jag ska må bra. Kunde jag ta ut levern och smörja den med en liten salva för att få den fin skulle jag göra det, även om det inte skulle synas utanpå. Jag vill ta hand om mig och min kropp, helt enkelt.

Fast nu känns det som att jag har tagit det hela till en ny nivå. Jag tror att jag har fått en ålderskris! Jag har nästan helt slutat med socker, dricker bara kaffe, grönt te och vatten och i detta nu står chiafrön och sväller i yoghurt till kvällsmat. Och igår gjorde jag en grön smoothie på spirulina-alger till frukost! Jag blev så sugen på alger (ja, faktiskt) så jag beställde hem en påse. Spirulina är väldigt nyttig (http://kurera.se/darfor-ska-du-ata-spirulina/) men den både luktar och smakar illa! Fast mixad med apelsin, lime, citron, mynta, banan, avokado, ingefära och bladspenat så blev det faktiskt riktigt gott!

img_9298img_9299

Dessutom mättade den bra så kaffet och mackan som jag tänkte komplettera med fick vänta i flera timmar.

Jaja, det blir väl lite krisigt kanske. När mammaledigheten är över och man kanske bara har pensionen att räkna ner till.

Fast jag har rätt mycket tid att njuta av familjen och trädgården ändå just nu. Jag jobbar ju ändå bara 75 procent.


Spirulinasmoothie

Mixa:

3 dl färsk spenat    
1 apelsin, saften    
1 banan    
0,5 avokado    
1 lime, saften    
0,5 citron, saften    
1-2 cm färsk ingefära    
0,5 msk spirulinapulver    
5 st isbitar/kallt vatten    
några blad färsk mynta

6 tankar om “Ålderskris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s