Alla dessa foton!

Vi är ganska duktiga på att ta foton idag. I och med att man har kamera i mobilen är man nästan alltid redo att ta en bild när andan faller på. Det är skillnad mot förr när man kanske bara hade en kamera per familj och när rullen var full så framkallade man alla foton och satte in i ett album. Ordning och reda!

Nu fotar Pappsen och jag med varsin mobil, med ipaden och med systemkameran. De flesta foton är bara ögonblicksbilder som är till för Instagram, Facebook eller snapchat. Och vi tar MÅNGA foton. Har man barn blir det 1000-tals foton på ett år bara på dem. Skulle man hålla på och framkalla alla så skulle man snart ha ett helt rum med bara fotoalbum – och de flesta foton är inte ens värda att framkalla. Samtidigt saknar jag fotoalbum och jag skulle vilja ha foton på barnen sparade på nåt fint sätt.

Men för mig har det här med fotohantering blivit lite ångestladdat. Vi har så otroligt mycket foton och de ligger huller om buller sparade på olika datorer, utbrända på skivor och i våra mobiler. Det har blivit ett för stort projekt för att jag ska orka ta tag i det. Men nu har Pappsen och jag i alla fall kommit en bit på väg genom att skaffa lagring på molntjänst. Nu ska vi spara alla foton på ett säkert ställe i cyberrymden och vi frigör också utrymme i mobilerna.

Hur gör ni med era foton? Hur lagrar ni dem och framkallar ni fortfarande?

img_9315

Jag har inte framkallat foton på flera år men jag har gjort några fotoböcker, bland annat denna på Barnets första år. Antar att jag borde göra en för Lillan också…

3 tankar om “Alla dessa foton!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s