Tulpan-tips

Nu är det dags att plantera lökar igen! Jag brukar längta mig tokig efter det men i år har september varit så varm att jag nästan hade glömt bort det. Men som tur var hade jag gjort en lista exakt på vilken sorts lökar jag ville ha och var i år så jag kunde snabbt beställa hem alla på nätet. Det blev visserligen inte så många i år, men de är väl valda.


Och så igår planterade jag dem. Ja, utom denna. Jag läste lite snabbt på påsen och trodde att jag råkat få hem purjolök så den ville jag inte ha i rabatten.

img_9408

Jag läste den här artikeln innan jag gjorde min önskelista i våras. Kanske är du redan klar med planteringen för i höst annars tyckte jag att den var läsvärd. Jag valde att prova Queen of Night och White triumphator utifrån denna.

http://www.radron.se/artiklar/Satt-ratt-sorts-lokar-for-blomprakt-varje-ar-/

Igår hann vi med en sväng till skogen också. Vi försöker prioritera såna saker. Natur, familj, avkoppling. Det är så viktigt.6 tankar om “Tulpan-tips

 1. HiiHiii….. 🙂 Jag läste också purjolök! Och undrade varför den var så grann upptill? Fina tulpaner du planterat. Speciellt den djuplila….den färgen älskar jag. (Jag vill kalla den purpur.) Och härliga bilder från skogen…underbart med skogsluft!!! Och så är det lugnt och skönt där. Man behöver bara se sig omkring och andas. ❤

  • Ja, mörka tulpaner är väldigt poppis nu! Just denna har jag sett på många trädgårdskonton på instagram. Och även dessa vita är populära. Det ska bli spännande att se hur det blir i rabatten i vår. 😄 Planterade så mycket lökar förra hösten så nu var det bara lite komplettering och så hoppas jag att mina gamla lökar blommar även i vår.. Men först jul och vinter. Börjar faktiskt längta lite….

   Ja, man måste andas lite skogsluft ibland.

 2. Nu är det dags att plantera lökar…………..jag tycker inte det är så roligt, det där att plantera. 😦 ibland blir det långt in i okt innan jag tar mej i kragen och gräver ner dom. Men roligt i vår när det blommar 🙂 🙂
  Men som Du säger, först vinter och jul. ……………. mysigt 🙂

  Bra prioritering ni gör! Natur, familj och avkoppling 🙂 🙂

  • Då är det bra gjort av dig, att du planterar varje år fast du tycker att det är tråkigt! 😄

   Ja, åtminstone lite umgänge och avkoppling försöker vi få till ibland. Pappsen jobbar på rätt mycket fast han är hemma nu. ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s