Tulpaner i kruka

I höstas provade jag att plantera tulpan- och narcisslökar i krukor. Jag har ganska fullt i rabatterna och när man gräver där på hösten är det svårt att komma ihåg vart övriga vårblommor och lökar finns och vart de nya skulle passa bra, så förra hösten blev första året nästan nånsin som jag inte planterade lökar i själva trädgården.

Sugen på nya tulpaner och narcisser var jag ju ändå så jag köpte blandningar av lökar, letade fram lämpliga krukor och fyllde med jord och benmjöl och placerade ut lökarna där. Sen täckte jag med jord och vattnade lite och sen fick krukorna stå i växthuset över vintern.

Jag har inte vattnat mycket, mitt växthus är helt igenfruset på vintern så oftast kan man inte ens öppna dörren dit då, men om jag lyckats kommit in har jag slängt på lite snö då och då bara.

Narcisserna började titta upp mitt i vintern men det verkar de inte ha tagit nån skada av.

När vårvärmen smög sig på fick krukorna komma ut på dagarna och så ställde jag in dem på natten igen (jag har ju tid med sånt numera) men nu får de stå ute hela tiden.

Även om det bara är blad än så länge tycker jag att krukorna pryder sin plats tillsammans med blommande primula och ranunkel på växthustrappan.

Nu när bladen kommit upp mera vattnar jag med diverse gödning också. Det ska bli spännande att se om det blir några knoppar på dem och hur det ser ut då.

Det är är så härligt att våren är igång nu.

4 tankar om “Tulpaner i kruka

  1. Du är så duktig med alla blommor och växter. Jag är så imponerad av dig. Härligt att se, när det blommar för fullt i er trädgård sen. Du har gröna fingrar…. verkligen!! 💝

    • Tack! Ja, det är så roligt att ha tid att njuta av allt nu! Man hinner längta mer då också, så nu längtar jag massor efter att perennerna ska ta fart med så det blir lite grönare i rabatterna 🤗💓

  2. Så fint det blev! Får också lust att plantera i krukor i höst, men jag har väl inte din ork att ställa fram och tillbaka och in och ut och vattna och gödning så stundtals blir det säkert bortglömt. 😦
    Jag ska nog ändå göra ett försök. 🙂

    • Tack! 😃 Nä, jag tror egentligen att det är överkurs att ställa in och ut på natten, de tål ju minusgrader och är vana vid frost även från växthuset. Men jag tänker att blomningen kanske kommer något snabbare om de för stå inne på natten. 🤔😃 Jag är också nybörjare på detta men det är ju ett litet lagom stort projekt ändå. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s