Bäst att hålla ryggen fri

DSC_1163

Jag fick brev från Swedbanks försäkring i veckan. Jag tecknade sjukförsäkring när vi var på banken och pratade ränta. Både lång och kort sjukförsäkring. Och tänka sig, det blev beviljat! De verkade inte tycka att jag var nån högriskkund. Och jag kan väl hålla med dem, jag brukar alltid vara vid god vigör. Pigg och frisk som vilket nöt som helst, som man brukar säga.

Fast det är klart, den långa sjukförsäkringen gällde med klausul (gällde inte allt). Orsaken var mina ryggproblem.

Ryggproblem? tänkte jag först. Jag har väl ändå inga problem med ryggen! Men så kom jag på vad de var ute efter. Under deras grundliga intervju hade jag uppgett att jag hade lite ont i ryggen under min graviditet. Det får ju tre av fyra gravida kvinnor och eftersom jag inte hade mer ont än att jag kunde jobba på som vanligt så hade jag inte i min vildaste fantasi trott att det skulle påverka min försäkring. Men Swedbank, de drog öronen åt sig!

På grund av mitt  invalida stycke till rygg kunde inte försäkringen gälla om jag i framtiden får några besvär från ryggen.

Inklusive halsryggen.

Eller besvär från huvudet.

Eller från nacken.

Eller skuldrorna.

Eller från axlarna.

Den gäller inte heller besvär från armarna.

Eller från sätesområdet.

Eller från benen.

 

Hur tänkte de där egentligen??

 

Ja, de måste ju tänkt att jag får ha hur ont i magen jag vill!

Halleluja! Känslan är berusande.

4 tankar om “Bäst att hålla ryggen fri

  1. Åh så dåligt av Swedbank!!! Ont i ryggen under graviditet, är ju en ”tillfällig” värk…inget kroniskt! Tycker att du ska ta ett samtal med dem. Annars finns ju andra försäkringsbolag…!!! Detta behöver du reda ut med dem eller byta till andra….Det är ju viktiga saker. Jag skaffade försäkring redan efter födseln till både G och P hos Folksam. Swedbank…..fyyyyy på dem 😦

  2. Ja, det är helt ofattbart så dumt. Att ryggont under graviditet klassas som problem med ryggen. Jag ringde förstås till dem så fort jag fått brevet. De menade att de ville kolla säkert att det inte var nåt som ”hängde i” eftersom jag är relativt ung och det skulle bli så dyrt för dem att betala ut pengar tills jag blir 65. Att jag förstås inte har ont nu räckte inte riktigt, jag skulle höra av mig till sommaren om jag fortfarande var ”besvärsfri” så skulle vi se om vi kunde skriva om försäkringen då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s