En sjangserad mamma

Det är lätt att man sjangserar när man har blivit mamma. Utseendet har inte så hög prioritet längre, får man en stund över när Bäbisen sover finns det annat som behöver göras. Kanske ligger det en kaka och ropar i frysen? Eller ligger det kanske två kakor och ropar i frysen?

När man träffar någon som får se ens förfall måste man ursäkta sig lite, säga att man inte hunnit fixa till sig. Fast ändå har man dagen till ära både satt i linserna och tagit deodorant!

Det är samma med det evigt röriga hemmet. Man städar som en tok för att få bort det värsta innan någon ska komma. Sen ursäktar man sig förstås om någon kommer ”Oj, jag har visst inte hunnit städa på ett tag!” Då verkar det åtminstone inte riktigt så illa.

Och samma trasor tar man på sig – dag efter dag. Bäbisen bryr sig ju inte om vad mammsen har på sig (det är delvis därför jag tycker så mycket om honom)Samma mysbyxor jämt. Och min Bästa Tröja jag alltid har nu, den skulle jag aldrig visat mig i förr! Nä, då var man alltid välstylad och hade snygga kläder.

Se bara, vilken välstylad pingla jag var.

20110424204

Bästa Tröjan är lagom stor

Nä, visst ja. Det var ju precis likadant innan jag fick barn.

BF2-A002

Skotthål i ryggen har den med, Bästa Tröjan

5 tankar om “En sjangserad mamma

  1. haha 🙂 jodå vi har allt märkt skillnad från före bäbis och efter. Det är absolut ingen nackdel, bara avslappnat och skönt. Dessutom matchar du pappsen i långkalsonger bättre nu:) 🙂

  2. Haahaaa….jo, så blir det, när man är Mamma till en liten. Utseendet är inte så viktigt (då!!) 🙂 Egntligen är det väl skönt att få klä sig lite slappt…håller du inte med om det ? Och du har ju en fin ursäkt: Du är Mamma till en babys!!!! Vi andra kan väl inte klä oss i myskläder…har ju inga bra ursäkter till det 😉 Så njut!!!!! Snart står du framför spegeln igen och lägger på makeup och klär dig i snyggaste jeansen och liten topp 🙂

  3. Oj så bekant det lät! Nu känns det inte heller så aktuellt att snofsa till sig. Jag får alltid ursäkta all målarfärg jag har från topp till tå då jag håller på och målar för fulla muggar i huset. Man ser väl lite sisådär ut 😉

    • Ja eller hur? Man har ju sällan tid att lägga nåt krut på sig själv numera. Jag brukar ha bestämt i god tid vad Bäbisen ska ha för kläder om vi ska iväg nånstans men först när det är dags åka inser jag att jag själv inte har nåt att ta på mig.

  4. Jaha, jag trodde att det var illa innan Bäbis också men här var man visst rörande överens om mitt förfall! Haha 😉

    Nä, men det är skönt att inte bry sig så mycket, att åka och handla i mysbyxor och rufsigt hår. Eller i termobyxor med trasig gylf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s