En obehaglig kör

Uack! Nu är fästingsäsongen igång igen! Dessa läbbiga små kryp! Vi hade ett riktigt bestyr med fästingar i förra trädgården och hade hoppats att det skulle vara bättre i denna. Men katterna har redan haft flera stycken stora otäckingar på sig.

Det känns så äckligt att veta att de har gått runt med fästingar på sig utan att jag har anat något! Och jag som brukar dansa vals med katterna! Ofta får katten ligga längs med halsen på mig medan jag för en liten dans och  sjunger. Det är verkligen läskigt att veta att det har suttit fästingar på rad i pälsen och sjungit med!

De rackarna! Ylat med i Sjöravarfabbe med sina gälla röster. Den kan de säkert utantill vid det här laget!

Och så får de för sig att de är till sjöss och så blir de sjösjuka och mår illa.

Larvpottor!

sandlådebåt

Fästingarna har planer på att sjösätta Bäbisens piratskepp. De har utnämnt den fete till kapten.

4 tankar om “En obehaglig kör

  1. 😉 hi hiii…rätt åt dom krypen, om de mår illa!!! De får skylla sig själva! Den fete Fästing-Fabbe blir kapten ? Aldrig!!!!! Där ska Bäbisen ta kommando 🙂 Skämt åsido: kan man inte ”behandla gräset, marken, platsen med något medel mot fästingar ???

    • Precis! Jag ska försöka banna Fästing-Fabbe, men det är en vresig fjant som har svårt att ta order. Men klart Bäbisen ska vara kapten!

      Tror att man kan kalka men det är massa jobb, får göra om så fort det blivit fuktigt! Men hoppas att det inte är i trädgården katterna får fästingar utan på sina strövtåg. Men det verkar vara ett fästingområde!

  2. Usch, för fästingar!! 😦 Vi har turen att inte ha så mycket utav de krypen här uppe! 1 har jag hittat på min kissemisse för nåt år sen!
    Åh fy, bara tanken att ha dom sjungandes!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s