Mammsen provar cykelhjälm

Igår var Pappsen och jag ute på lite kvällsaktivitet uppe i byn. Vi hade tänkt ta ett glas vin eller en öl så vi fick cykla upp. Som den ansvarsfulla mamma jag nu är begav jag mig in till stan för att köpa en cykelhjälm innan det var dags att bege sig.

Pappsen följde med. När jag satte hjälmen på huvudet och bad om smakråd skrattade Pappsen bara åt mig – men det struntade jag i! Han får väl tycka att jag ser töntig ut om han vill! Hjälm ska jag ha, tänkte jag och köpte den i alla fall.

Hemma ställde jag mig framför spegeln och provade hjälmen igen. Då skrattade Pappsen ännu mer!

”Sluta skratta! Jag tycker att det ser bra ut!” fräste jag.

”Ja, visst… men varför sätter du på dig hjälmen bak och fram för??” frustade han.

Jaha. Men då förstår jag inte varför man gör så snitsiga krumelurer i frigoliten, om det är inte är meningen att de ska sitta framåt!

DSC_0433

Så här ska hjälmen sitta, menar Pappsen.

DSC_0436

Fast jag tycker ändå att detta var mycket käckare!

12 tankar om “Mammsen provar cykelhjälm

 1. Det låter väldigt förståndigt att införskaffa sig hjälm när man har barn. Jag har dock ingen cykel än, så jag har inte behövt skaffa mig någon, hehe.. men snart så!

  Mvh/P

 2. Nä, har man ingen cykel är man förlåten! Pappsen han köpte cykel men vägrade köpa hjälm. Han kan vara både barnslig och envis ibland!

  Ja det är en bra hjälm som är så vacker från alla håll!

 3. Klart snitsigare bak-och-fram :-). Jag borde oxå ge mig iväg och införskaffa en cykelhjälm, fast jag cyklar nästan aldrig iofs. Kan kanske låna sambons cykelhjälm, som han ändå aldrig vill använda, om jag mot förmodan får för mig att ge mig ut i omgivningens branta backar.

 4. Den dagen jag faktiskt införskaffar mig en cykel så får jag bita i det sura äpplet och köpa mig en störtkruka, oavsett hur ”snygg” man ser ut i den.

  SV: Det låter trevligt och jag antar att mor din även blev glad för gratulationen. Grattis själv på Mors dag.. i efterskott 😉

  Mvh/Pjer

 5. SJÄLVKLART ska man ha hjälm då man blivit förälder! Förrut hade man ju inget ansvar för någon, då får man stå sitt kast, men nu är det annorlunda! Och Jääääkligt snygg hjälm det där!! (Jag har en likadan) 🙂 Micke och Tim har även dom likadana, men i grått!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s