Hemmagjord peeling

20130526_195806

Så här inför sommaren och heta dagar på stranden är det dags hög tid att peela bort gammal hud och göra plats för en snygg bränna.

Av alla hemmavarianter på peeling så står kaffesump i en klass för sig. Det låter inte så trevligt och luktar lite ofräscht och nej, du är inte så värst snygg när du står där insmord i din sump, men det är väldigt effektivt! Det skrubbar bort gamla hudceller, ökar cirkulationen, återfettar och ger dig babylen hud. Det sägs dessutom att koffeinet motverkar celluliter.

Men om du ändå inte vill använda kaffesump (till exempel för att det är så tråkigt att städa duschen efteråt) så är strösocker blandat med olivolja också en bra peeling.

Vill du peela ansiktet är det bättre att använda florsocker och olivolja.

20130526_195935

Rulla rulla liten bulla

Det ger len och fin hud.

 

5 tankar om “Hemmagjord peeling

 1. Kaffesump visste jag, men strösocker…! 😉 Alltid får man lära sig något nytt och det är bra. Jag som inte kan sitta i solen o bli bränd, kan ju ändå ”peela” ansiktet 🙂 Florsocker…är du säker ? Men det smälter väl ??? Har det någon peeling-effekt ? (Tänk om man kunde bli brun förresten 😉 )

  • Nej då, socker smälter inte i olja. Sen när du sköljer av det med varmt vatten smälter både strösockret och florsockret men då gör det ju inget. 🙂 Det blir en skonsam peeling.

   Du blir nog vackert solbränd tror jag, kanske bara lite senare i sommar. 😉

   • Då ska jag prova det med florsocker. Se om det är skönare än min vanliga peelingkräm. Nej, Lina, jag blir bara röd i solen. Har bränt mig så många gånger och det är inte bra. Så jag sitter helst i skuggan…man får lite färg i skuggan också 🙂 Har aldrig varit brun i hela mitt liv…har inte sån hy, tyvärr. Har bränt mig förskräckligt på Öland en gång och det var inte skönt. Jag är nöjd om jag blir lite rosa på axlar och nästipp…hahaaa!!!!!!

 2. Jag tror jag väljer kaffesump av den hemmagjorda, trots städning i duschen. Matolja och socker på kroppen känns 😦 😦

  • Jaså? Jag tycker att det känns trevligt! Förr körde jag med olja och salt men tycker bättre om socker.

   Kaffesumpen kan du även ge till dina rosor. Det lär de visst gilla! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s