Min älsklingsblomma

Vill också bara säga att jag är så glad över att min älsklingsblomma nu har börjat att slå ut längs vägrenarna!

Rödklövern!

Jag har funderarat mycket på vilken som är min favorit bland alla vackra blommor. Liljekonvalj med sina gracila små blommor och utsökta doft? Gullvivorna som vippar sina klargula klockor i gräset? Vallmon som lyser upp i fälten som små eldar?

Ja, de är underbara!

Men den anspråkslösa rödklövern som växer i så vackra grupper längs vägen, ett måste i sommarbuketter och i midsommarkransar, ligger mig allra varmast om hjärtat. Dess honungsmilda doft känns knappt inte förrän du sticker näsan i buketten, men det är först då du känner att det är sommar på riktigt.

DSC_0473

På Bäbisens och min kvällspromenad plockade vi denna lilla sommarbukett.

Så vilken blomma är din favorit?

8 tankar om “Min älsklingsblomma

 1. Jag har många favoriter….riktigt mörkröda rödklöver förstås! Och sedan: gullviva, vårlök, bullerblomster, mormors glasögon, hundkex (!!!!), pärlhyacint, prästkrage, syren, förgätmigej……MEN MEST AV ALLA BLOMMOR…..Doftande Pioner!!!! Jag älskar Pioner 😉

  • Pioner är helt underbara! Majestätiskt tunga och doftande.
   Vacker ensam i en vas eller i sällskap med plymspirea och kanske daggkåpa. Jag längtar tills pionerna slår ut här!

 2. Det har jag också funderat mycket på. Väldigt svårt faktiskt och jag har en benägenhet att ändra mej under vårens och sommarens gång, i samma takt som blommorna dyker upp. Från snödroppen; som faktiskt är första beviset på att den långa vintern närmar sig sitt slut. Den kanske är min favvo ändå? Sen kommer tussilagon som lyser upp dikesrenarna gula och jag tänker att den är nog varmast om hjärtat ändå. Men nyligen badade Sverige i vackra vita vitsippor och då slog det mej att den kanske är min favorit… Ja och så har det fortsatt… =)

  • Visst är det svårt! Man tycker så mycket om dem alla! Just nu vurmar jag lite extra för hundkex och lupiner. Och varje försommar måste jag känna på en klibbig tjärblomster. =)

 3. Verkligen jättesvårt………….jag är lite som du Jenny, men några favoriter har jag. Rödklöver och rosa doftpioner absolut…….gulllvivor blir jag jätteglad av, underbart doftande Hansarosor som jag har i trädgården och min mormors rosa gammelrosor som oxå luktar ljuvligt. Krasse o ringblomor och en diskret reseda. 🙂 blev visst ganska många 🙂 🙂

  • Ja, blommor som doftar är favoriter! Nyponrosor och kaprifol tycker jag mycket om. Och förstås den söta krasseblomman som påminner om min mormor. =)

  • Ja, de är så vackra! Jag planterade stora blåklockor i slänten här igår. Får se om de överlever. Jag har satt in lupiner, malva, humleblomster och tjärblomster också och det finns redan prästkragar, en liten näva och förgätmigej. Det är bara en liten plätt och ser inte mycket ut för världen än men jag hoppas de sprider sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s