Enkel dessert med jordgubbar

jordgubbe

Innan jordgubbssäsongen är över för den här gången passar jag på att tipsa om en god efterrätt med jordgubbar. Det är först nu i slutet av sommaren som jag känner att jag vill äta dem på något annat sätt än med glass eller grädde.

Och ursäkta fotona – jag var proppmätt efter maten när vi åt dessa så jag orkade inte hämta kameran utan snälla Pappsen fotade med sin mobil.

Men receptet är enkelt!

Varva krossade digestivekex med kesella vanilj, skivade jordgubbar och chokladsås i ett snyggt glas. Pynta till det med lite mynta eller citronmeliss. (Eller med kryddgrönt, som proffsen brukar skriva.)

Klart!

Fast jag är inte så förtjust i kesella vanilj så jag blandade creme fraiche med florsocker till lagom sötma istället. Och så lyxade jag till det genom att marinera de skivade jordgubbarna i cointreau.

Smarrigt!

dessert

2 tankar om “Enkel dessert med jordgubbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s