Vad ska man ge i julklapp till någon som redan har allt?

Detta blogginlägg är ett samarbete med UN Women nationell kommitté Sverige, en organisation inom FN som arbetar för kvinnors och flickors mänskliga rättigheter.

unwomenjul

Ge en julklapp som gör skillnad för världens flickor och kvinnor! Genom att skänka en julgåva, från 50 kronor och uppåt, stödjer du UN Womens arbete för kvinnors och flickors mänskliga rättigheter. De pengar du skänker går bland annat till:

·  Att hjälpa kvinnor i Kambodja som lever med HIV/Aids, genom att ge dem sjukvård, utbildning och möjlighet att starta företag.

·  Att i Bangkok, Thailand utbilda personal inom kollektivtrafiken om hur de ska motverka och stoppa våld och sexuella övergrepp som sker mot kvinnor i offentliga miljöer.

·  Att hjälpa och erbjuda rehabilitering till flickor och kvinnor i Somalia som under inbördeskriget blivit utsatta för sexuellt våld.

·  Att förse kvinnor i Egypten med id-handlingar så att de får tillgång till utbildning, sjukvård, finansiella tjänster samt möjlighet att rösta i politiska val – vilket de tidigare inte haft möjlighet att göra då de saknat  id-handlingar.

·  Att i Tanzania förhindra könsstympning genom utbildning samt skapa forum för utbyte av erfarenheter för kvinnor som blivit könsstympande.

·  Att i Indien förhindra de brutala sexuella övergrepp som sker i offentliga miljöer, genom enkla och effektiva lösningar såsom gatubelysning och bredare trottoarkanter.

För att läsa mer om programmen besök UN Women nationell kommitté Sveriges hemsida, www.unwomen.se/vart-gar-pengarna/.

Din gåva gör skillnad!

För att skänka en gåva betalar du in direkt på UN Women nationell kommitté Sveriges 90-konto 900293-2, minsta summa är 50 kronor. Ange ”Julgåva” samt ditt namn, din adress och mejladress. Som tack för din gåva får du ett fint gåvokort som du kan ge till dina nära och kära”.

Skänk din gåva innan den 18:e december, så hinner du få den innan jul.

2 tankar om “Vad ska man ge i julklapp till någon som redan har allt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s