Sommarfina fötter

I takt med att solen tittar fram igen kommer lusten att börja ta hand om sin vintertrötta kropp. Visst är man fin som man är, men det är ändå skönt att vårda huden och kroppen ibland.

Fast det är svårt. Jag tar mig bara an sådant som kräver en liten arbetsinsats. Tränat har jag till exempel inte gjort sen i höstas. (Man borde ha en personlig tränare. Då hade man åtminstone haft någon att skylla på…)

vikt

Eftersom jag var hemma själv igår passade jag på att ta lite hemma-spa. Jag körde min gamla peeling med socker och olivolja (florsocker till ansiktet), hårinpackning och ansiktsmask med smält 70% choklad.

20140323-202606.jpg

Det är jättekul att lägga smält choklad i ansiktet, men frestande att slicka sig om munnen!

Sen tog jag ett glas vin och kollade på Bridesmaides.

Idag tog jag ett fotbad också men jag har tråkiga fötter. Jag behöver ta ordentlig hand om dem.

För ett par år sen testade jag Babyfoot. Det är ett par huvor med kräm som man sätter över fötterna, låter verka i ett par timmar och sen tvättar bort. Det är en rimlig arbetsinsats, tycker jag.

DSC_0594

Senast jag provade Babyfoot. Det var förstås lite kämpigt att ligga på sofflocket i ett par timmar men vad gör man inte för att bli fin?

Sen kommer de döda hudcellerna att falla av inom loppet av ett par veckor. Man ömsar hud, kan man säga. Senast gjorde jag det mitt under sommaren, vilket var lite dumt eftersom fötterna inte är så fina under behandlingen, så i år ska jag vara ute i god tid.

Jag beställer min från Bodystore. Där kostar den 199 kr nu. Jag ska ta före- och efterbilder sen så vi kan se om det blev någon skillnad!

Nu blir det nog läggdags, Pappsen sitter redan i soffan och sover.

8 tankar om “Sommarfina fötter

 1. Åhhh…det där Babyfoot…det vore något för mig. Har sååååå tråkiga fötter. Du menar alltså att det räcker med en behandling för 199:- ? Och sen är fötterna mjuka och fina…speciellt på hälarna ? För jag slipar och smörjer, men…. 😦 Något att prova alltså.

  • Nu när jag beställde till mig såg jag att de skrivit att det behövs två behandlingar ibland.

   När jag gjorde fick jag lite hårt kvar på hälarna men det hade jag nästan räknat med eftersom de var så fula innan. Prova du! Det blir mycket bättre än innan iaf! 🙂

   • Jag vet att slipa inte är så bra (det kan t.o.m. bli värre) o. man tröttnar ju på att smörja in. Men till sommaren i sandaler, vill man ha fina fötter…så jag ska köpa dunderkuren 🙂

 2. När jag läser ”sommarfina fötter” känns det som om sommaren kommer på köpet om jag bara får fina fötter 🙂 ;). Mitt tips är att inte skrapa och fila för mycket utan bara smörja och smörja ….funkar på mej :).
  Fast det där med florsocker och olja i ansiktet hoppar jag över. 😉

  • Du har ju fina fötter nu så hos dig är det väl sommar redan. 😉

   Jag tror också att det är bra att smörja smörja smörja. Jag har använt Kräm för spruckna hälar ett litet tag nu, den är bra. Fast problemet med mig är att jag snart tröttnar på att smörja och då är förhårdnaderna där illa kvickt igen.

 3. Jag skulle med behöva ha ett spa till hela min kropp! Wake up liksom! Snart dags att kavla upp jeansen ju. Måste ta tag i det! Blev lite inspirerad nu!! Kanske med ska beställa bebisfötter. 😊

  • Ja, jag hann ju även med en liten epilering av benen i lördags. Har nog aldrig haft så långt hår på benen som jag hade då!

   Jag kunde ta hem dig till mig, ge dig en smoothie med spenat och groddar och blanda ihop allsköns peelingar och inpackningar till dig. Men jag har ju så kallt vatten i duschen så du vill nog inte duscha av dig här sen.

   • Skulle jag vilja!!!! 😄😄 Jag får väl åka hem med kladdet och duscha. Kalla duschar är jag allergisk emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s