Duschar ni tillsammans?

Pappsen och jag duschar inte tillsammans.

Det har inte riktigt blivit så. Det blir trångt och jag vill att vattnet ska vara mycket varmare än vad Pappsen vill. Pappsen snor bara duschvattnet också eftersom han är mycket längre. Ja, och så finns det många fler anledningar men det hade jag glömt ikväll.

”Vi kan duscha ihop idag,” sa jag.

Och eftersom jag vet att Pappsen finner det mycket mer naturligt att själv bli bortklemad med och uppassad på, än att själv passa upp så la jag till:

”Och så kan jag schamponera ditt hår.”

(”Och då kanske du schamponerar mitt också”, tänkte jag för mig själv.)

Men när det blev dags för dusch så syntes Pappsen inte till. Han var ute och grävde vid parkeringen. Jag duschade själv och först när jag var renskrubbad och nästan klar dök hans smutsiga anlete upp i dörröppningen. Han hade noga avpassat tiden så att jag precis skulle hinna tvätta håret på honom innan jag klev ur. Nu såg han fram emot att få bli masserad i hårbotten samtidigt som den värsta smutsen stänkte av honom och de svarta drivorna av strumpludd kunde få skölja mellan tårna på hans schamponerare.

Jag klev ur.

Pappsen och jag duschar inte tillsammans.

12 tankar om “Duschar ni tillsammans?

    • Tack! Hädanefter ska jag njuta av att ha duschen för mig själv! Fast det är klart, ofta är Barnet med och han stänger av kranen hela tiden eller också vrider han så att det blir jättevarmt eller iskallt. Och sen vill han ha duschdörrarna öppna också. Håhåjaja…

    • Mysigt! höll jag på att säga, jag har visst redan glömt gårdagens skräck! Hopppas att du brukar vinna fighten om munstycket i alla fall! 😉

  1. Nej, jag vill ha duschen för mig själv! Ibland smiter herrn in i duschen innan jag hunnit ut och det första han gör är att sänka värmen och ställa sig mitt i strålen. Så då får jag kliva åt sidan och huttra en stund innan jag kan ta plats igen för att skölja den sista schampon. Uppskattas inte! Och jag skulle inte vilja att någon annan tvättade mitt hår och jag vill inte tvätta någon annans heller! (Förutom barnens då förstås!) Så romantisk är jag! 😄

    • Det är hemskt att behöva stå utanför strålen och huttra! Dessutom gillar jag inte att de ska komma in när man själv är ren, och blaska av sig sin smuts! Nä, det kan räcka att tvätta sitt och barnens hår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s