Närodlat, hembakt och familjen tillsammans

Både Pappsen och jag jobbar ju helger och eftersom Pappsen dessutom var i Prag förra helgen så har vi inte haft mycket ledig tid tillsammans på sistone. Idag var enda lediga dagen tillsammans på nästan fyra veckor!

Från början hade vi lite funderingar på att besöka Harry Potter-utställningen i Norrköping, men vi kände att både Barnet och vi behövde en dag hemma alla tre. Det blev en fin dag tillsammans! Barnet har varit en riktigt guldklimp, han älskar ju när vi är hemma alla tre.

Jag började dagen med att baka sirapslimpor. Oftast när jag bakar gör jag sega ljusa bröd på i huvudsak jäst, vatten, salt och mjöl. Men nu var jag sugen på ett mjukt och fylligt bröd!

Jag inspirerades av detta recept och resultatet blev precis som jag ville ha det!

http://bakverket.wordpress.com/2011/04/04/sirapslimpa/

IMG_4450.JPG

IMG_4449.JPG
Vi hade mycket att komma ifatt med i hem och trädgård men ganska mycket blev gjort. Bland annat fällde Pappsen ett träd i trädgården (vad är det med karlar och motorsågar?) och jag rensade trädgårdslandet.

Till mellis gjorde jag smoothies från björnbär i trädgården

IMG_4376.JPG

IMG_4435.JPG
och till middag tog jag upp den sista potatisen från landet och gjorde klyftpotatis med en gryta på fläskkött, vitlök och dijonsenap. Ruskigt gott!

Nu ska vi se klart på en av mina gamla favoritfilmer, som Pappsen inte sett förut – Livet från den ljusa sidan med Jack Nicholson, Greg Kinnear och Helen Hunt. Underbar film med fantastiska skådespelare! Precis som jag visste skrattar Pappsen som en tok åt Jack Nicholsons rollfigur…

Hoppas ni också haft en fin helg!

9 tankar om “Närodlat, hembakt och familjen tillsammans

  1. Härlig dag det låter som! Jag måste avråda er från Harry Potter utställningen! Vi var där i somras, gillar HP och hade höga förväntningar! Det var att kasta pengarna i sjön! Bara scenkläder uppställda. Inte jättespännande! Oerhört överpris för så lite!

    • Jag tror att det var sista dagen som de hade öppet så nu blir det ingen utställning för oss! Men det kanske var lika bra då! Tråkigt att ni blev besvikna!

    • Mja, visst kan vi ibland! Lille bus var för en gångs skull lättroad, lekte med grävmaskin i landet när jag rensade, satt lång stund själv i sandlådan och for runt med sin lilla gräsklippare så att det skorrade i öronen… 😉 När han sov så slocknade jag i soffan ett tag. 😴

  2. Härligt det låter! Jag har med, för en gångs skull, kollat på film i helgen. Kollat på Taken 1 & 2 som gick på 4:an lör och sön. Känns riktigt kul och fick mersmak av att titta på film! Synd att herrn i huset så sällan vill se…

  3. Ping: Full fart med adventspyssel! | LillaLina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s